NOS zendt tijdens WK Voetbal bijna 250 uur rechtstreeks uit

20 mei 2010, 04:43

NOS Sport doet vanaf 11 juni t/m 11 juli live verslag via radio, televisie, internet en NOS Teletekst van het WK Voetbal in Zuid-Afrika. De NOS lanceert voor het WK Voetbal een speciale website, deze gaat 25 mei live. Alle wedstrijden zijn live via internet te volgen. Naast de live uitzendingen kunnen voetballiefhebbers die een uitzending gemist hebben, en de uitslag nog niet willen weten, terecht op een speciaal gedeelte van de website; ‘Wedstrijd gemist’ (vergelijkbaar met Afstand gemist tijdens de Olympische Spelen).

De duels kunnen in zijn geheel of in samenvatting teruggekeken worden. In dit gedeelte van de site wordt de uitslag niet getoond en zijn ook geen nieuwsberichten te zien waar de uitslag van de wedstrijd naar voren zou kunnen komen.

Realtimestatistieken

Via de WK-website kunnen bezoekers realtime informatie opvragen over teams en spelers die op dat moment spelen. Hierbij kun je denken aan percentage balbezit van een ploeg, aantal corners, overtredingen, gele en rode kaarten en de virtuele stand in de groepen. Deze informatie kan dit jaar ook opgevraagd worden door middel van een nieuwe feature; Het Tweede Scherm. Dit fraai uitziende scherm biedt een totaal overzicht van alle statistieken die tijdens de televisie uitzending geraadpleegd kunnen worden voor een optimale ervaring.

Op de website komen ook vertrouwde onderdelen zoals het laatste nieuws over het Nederlands elftal, reportages uit Zuid-Afrika, informatie over deelnemende landen, standen en uitslagen. Naast alle wedstrijden zijn ook de uitzendingen van NOS Sportzomer en het NOS WK Journaal terug te kijken. Ook reportages en interviews van televisie- en radio-uitzendingen zijn terug te kijken of te luisteren.

Big 5

Dit jaar zullen de beste fragmenten samengevat worden in de Big 5. De Big 5 verwijst naar de 5 meest geliefde dieren om tijdens een safari te bekijken. Bezoekers kunnen op een interactieve manier meestemmen. Gedurende het WK zullen ook BN’ers deze Big 5 beïnvloeden door fragmenten toe te voegen of te verwijderen.

Interessante uitdaging

Twee van de drie Nederlandse poulewedstrijden worden ’s middags gespeeld. De NOS verwacht dat een groot aantal mensen deze middagduels via internet zal kijken. Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media, geeft aan dat het voor de NOS een interessante uitdaging is omdat de capaciteit van het Nederlandse internet beperkt is. Tijdens de Olympische Spelen in Peking keken op het hoogtepunt van de dames waterpolo finale 100.000 kijkers tegelijkertijd naar de videostream. Met dit aantal was de grens van wat mogelijk is wel een beetje bereikt. Voor het WK wordt op alle fronten zoveel mogelijk capaciteit vrijgemaakt, zodat er zoveel mogelijk kijkers bediend kunnen worden. Maar zelfs dan is er geen garantie dat iedereen die via internet wil kijken ook kan kijken. Voor de NOS is het wat dat betreft ook afwachten.

Oranje speelt

Het Nederlands Elftal speelt op de volgende data:

Maandag 14 juni, 13.30 uur: Nederland – Denemarken

Zaterdag 19 juni, 13:30 uur: Nederland – Japan

Donderdag 24 juni, 20:30 uur: Nederland – Kameroen

Sandra Havekes
projectco?rdinator internet bij Ster

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!