Spil Games na Facebook nu ook op Hyves met social gameportal

Spil Games na Facebook nu ook op Hyves met social gameportal

Spil Games en Hyves gaan samenwerken om een grote social gameportal neer te zetten op www.hyves.nl/games. Dat maken beide Nederlandse bedrijven vandaag bekend in een persbericht. In februari van dit jaar, zei CMO Oscar Diele nog een samenwerking met Hyves ‘niet uit te sluiten’. Spil was toen al succesvol begonnen met Zapapa op Facebook. De onderhandelingen met Hyves liepen toen al, maar dat mochten ze toen nog niet zeggen. Nu mag het grootste social network in Nederland (vandaag 10 miljoen leden) dus officieel ook meespelen.

Op de vraag waarom er met Facebook begonnen werd en niet met een social network van Nederlandse bodem zei Diele in februari dat Facebook een global speler is, net als Spil, en dat er om die reden is gekozen om te beginnen met Facebook en niet met Hyves.  Diele: ‘We zitten nog heel erg in een opstartfase waarin we aan het leren zijn. Als het initiatief op Facebook een succes wordt, sluit ik niet uit dat we ook naar andere socal networks gaan kijken.’ De onderhandelingen met Hyves liepen toen al.

Centen

Aan de social gameportal die vanaf vandaag gelanceerd wordt, zullen meerdere businessmodellen gehangen worden. Zowel display advertising zal op de site getoond worden, maar er wordt bij Spil ook aan micropayments gedacht voor virtuele goederen of het aankleden van een avatar. Over de financiële kant van de zaak (de verdeling van de opbrengsten) doet Spil geen mededelingen.

Uit het persbericht

“Het sociale aspect staat centraal bij de samenwerking. Zo worden per spel de highscores van vrienden getoond en kunnen vrienden worden uitgedaagd een hogere score te behalen. Ten tijde van de lancering zullen er meer dan 300 games beschikbaar zijn, waaronder bubble shooters, racespellen en andere populaire games. Bovendien zal er wekelijks nieuwe content worden toegevoegd aan Hyves Games.”

Peter Driessen, CEO van SPIL GAMES:

“Hyves Games powered by Zapapa.nl is een aanvulling op de 45 spelletjessites die wij wereldwijd exploiteren en leent zich bij uitstek voor deze samenwerking. Spelers kunnen op dit platform hun eigen vrienden uitdagen of spelen om een topscore neer te zetten. Deze sociale manier van gamen sluit dus perfect aan bij de toenemende interesse van het publiek om met vrienden te spelen.”

Marc de Vries, CEO van Hyves:

“SPIL GAMES is de wereldmarktleider in online casual gamesites. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking, dankzij hun games kunnen Hyvers nog meer tijd met hun vrienden besteden op Hyves.”

Video-interview Oscar Diele

Hieronder vind je het eerder gepubliceerde interview met Spil Games’ CMO Oscar Diele op Marketingfacts over social gaming, het gebruik van Twitter, en het openstellen voor developers.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.