• Mobile
    wordt gesponsord door

Androidexperience: Android binnen 5 jaar het grootste mobiele OS

Androidexperience: Android binnen 5 jaar het grootste mobiele OS

Gisteren was de eerste Androidexperience waar flink wat marktpartijen en 400 bezoekers verzameld waren. Volgens velen is Android binnen 5 jaar het grootste mobiele operating system. Raimo van der Klein van Layar zegt in onderstaande video ondermeer dat aan het einde van het jaar Android al veel groter is dan de iPhone wanneer je kijkt naar het internet verkeer. Hieronder ook een interview met Buienrader die nu al 1.2 miljoen unieke mobiele bezoekers per maand krijgt (van de 10M!) en het groeit met giga aantallen. Verder interviews met HTC, Sony Ericsson & Samsung met hun hardware & software strategie inclusief leuke nieuwe modellen & innovaties rondom Android. Samsung begint volgende maand nog even een nieuw Baidu OS wat rondom sociale media is opgebouwd. Ook mijn eigen presentatie over de history van Android en waarom ik denk dat ze de grootste worden vind je hieronder:

Video’s en interviews

Mijn presentatie


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • @vincent: leuk gesprek met raimo. ;-)

    geplaatst op
  • Wat mij toch wel bijzonder opvalt is dat als ik deze tekst en dit interview lees mij voortdurend afvraag waarom ik als consument hier nou enthousiast over zou moeten worden. Statements als 'nu al groter dan de iPhone' en ' 5 business modellen waar we dit jaar aan gewerkt hebben' en '4700 ontwikkelaars wereldwijd' zijn leuk en interessant voor de heren technici die er ongetwijfeld heel druk mee zijn, maar als consument kan ik natuurlijk niet veel mee. Veel verder dan dat er straks 'GPS en kompas' op zit (duuuuuh, lekker boeiend) komt men eigenlijk niet.

    Sluit aan bij mijn beeld over android (beetje te vergelijken met linux): misschien vanuit technisch perspectief het beste wat er is maar op de wijze waarop het benaderd wordt ontstaat er geen brug naar de consument. Er wordt niet gedacht vanuit de consument, er wordt gedacht vanuit de ontwikkelaar en de producent. En dus wordt het commercieel geen succes. Weg 2,5 miljoen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.