SlideshareReview (75): Het creatieve beest

8 april 2010, 06:55

Alles draait om de eenvoud. Verfrissend: een presentatie die nu eens niet in het i-nogwat lettertype met spiegelende ondergrond en 3D reflecties is gemaakt.

Wat is er nodig om het creatieve beest in je los te maken? Betsy Streeter is een tekenaar / cartoonist die een verhaal graag vertelt met tekeningen. Dat geeft niet alleen een verfrissende blik op haar boodschap, het vormt ook onderdeel van de boodschap zelf.

Ondanks alle technische mogelijkheden, ondanks alle vormgeving, gaat het bij storytelling uiteindelijk maar om een ding: het verhaal zelf. Al het andere is dienstbaar aan dat verhaal.De moraal is zo oud als de weg naar Rome: eerst een verhaal, dan pas de vormgeving.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!