SlideshareReview (72): The holy grail of social media

18 maart 2010, 07:15

There ain’t such thing as a free lunch. Het kan niet vaak genoeg gezegd. Ook bij social media is het een lange speurtocht naar de heilige graal. Bart de Waele van Netlash wrijft het er in onderstaande presentatie nog eens goed in: om succes te bereiken met social media is het hard werken geblazen. Want: “Social media will NOT save your business.” Dat zei Seth Godin vorige week ook al in dit interview. Hieronder de presentatie van De Waele:

De reden van zijn stevige stellingname zit in de erg herkenbare kreet:

“If we can get 0,1% of the Chinese market . . “

Maar helaas zegt elke entrepreneur dat bij elke start-up. En even helaas: hoeveel mensen kent u die dit ook daadwerkelijk bereikt hebben? De belangrijkste boodschap: Social Media Magic bestaat niet. Stop maar met zoeken naar die heilige graal. Om te slagen, zullen de meesten onder ons gewoon hard moeten werken. En daarbij is onontbeerlijk:

 • Quality content
 • Time
 • Engagement
 • Resources
 • Expertise

Hoever is dit lijstje bij uw organisatie al gevuld?

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

5 Reacties

  Michel H

  Klein puntje: het is “There’s no such thing as a free lunch”

  De presentatie van Bart zit leuk in elkaar en verkondigt een goede boodschap, maar de herhaling wordt wat vervelend vind ik zelf. Na een paar keer denk je, daar komen dezelfde puntjes weer. Je vat het zelf al mooi samen met “de belangrijkste boodschap” en zeg nou zelf, da’s niet heel veel tekst.


  18 maart 2010 om 07:29
  vdwaal

  De essentie in de boodschap idie hij over wil brengen is goed

  actiever, systematisch, kwaliteit, enzovoort enzovoort

  maar verder is het redelijk algemeen en mis concrete voorbeelden


  18 maart 2010 om 08:20
  Martin

  De herhaling is in mijn ervaring vaak nodig, er zijn teveel mensen en ondernemingen die een enorme plank voor kop hebben op dit gebied.


  18 maart 2010 om 08:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!