ADV: Live persconferentie lancering HP Touchsmart web printer

18 maart 2010, 08:05

Volg via de widget straks live de persconferentie waar de innovatieve HP Touchsmart web printer officieel wordt gelanceerd op de Nederlandse markt. Tijdens de persconferentie kan je vragen stellen en je mening geven via Twitter (hashtag: #hptouch). In het kanaal staat verder mijn unboxing filmpje en andere informatie over de printer.

Eerlijk gezegd ben ik niet vaak enthousiast over printers. Ze lijken allemaal op elkaar en zijn niet direct innoverend te noemen. Maar de HP Touchsmart web printer vind ik wel een bijzonder apparaat; eindelijk een innovatieve printer. Niet alleen omdat je geen PC meer nodig hebt om dingen te printen, maar vooral vanwege het iPhone-achtige scherm en interface en zelfs een online app store.

De printer wordt in Europa als eerste in Nederland geïntroduceerd. Bij de lancering zijn internationale apps zoals Disney, Weather.com beschikbaar maar zijn er ook al Nederlandse apps beschikbaar. Zo is er een app om nieuws van kranten en bijvoorbeeld nu.nl uit te printen en voor de kids is er kleurplaten.nl.

Binnenkort komen hier veel apps bij voor bijvoorbeeld kaartverkoop, 9292ov en nieuwe bladen en kranten. HP lanceert hiervoor een open ontwikkelingsplatform waarmee iedereen zijn eigen HP print app kan ontwikkelen.

Volgens mij is internet connectivity een trend die voor alle printers gaat gebeuren en HP loopt hiermee voorop. Die innovatie is niet goedkoop. Je betaald voor deze printer €399. Maar ik heb er samen met mijn familie nu 2 weken mee gewerkt en het is echt een bijzonder bijzonder ding. Eén waarschuwing: je gaat ook een hoop meer papier en inkt gebruiken!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

1 Reactie

  mgvandenbroek

  Persbericht:

  Europese primeur: Zonder pc printen in stijl met Apps

  Touch the web, print the web and go met HP!

  Den Haag, 18 maart 2010 – Dat een printer niet alleen functioneel is bewijst HP vandaag met de Nederlandse introductie van de eerste consumentenprinter met internetverbinding, de HP Photosmart Premium with TouchSmart Web. Deze stijlvolle thuisprinter in strak design is een echte eyecatcher en past in elk interieur.

  HP Photosmart Premium with TouchSmart web LRDe printer is direct met internet verbonden door applicaties (Apps), die zeer gemakkelijk gebruikt kunnen worden door met je vinger het touchscreen van 10,9cm aan te raken. Er is dus geen computer nodig(1) en dankzij de draadloze verbinding zijn snoeren verleden tijd. Via de HP ePrinterCenter kunnen allerlei Apps gedownload worden, zodat de printer op ieders persoonlijke wens kan worden afgestemd. Nederland heeft de primeur en is het eerste land in Europa waar de printer verkrijgbaar is.

  “Print the web is een goede beschrijving van hoe de Photosmart Premium with TouchSmart Web van HP werkt. Hij staat midden in mijn leven; tussen de social networks, foto’s, mobiele telefoon, kaarten, noem maar op. Het blijkt een brug tussen mijn online leven en mijn tastbare, echte leven. Hiermee heeft printen weer nut voor webverslaafde mensen zoals ik,” aldus trendwatcher Vincent Everts.

  Steeds meer apparaten in huis hebben een internetverbinding, waardoor alsmaar meer van het leven zich afspeelt op internet. Onderzoek van Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond wijst uit dat meer dan tweederde van de Nederlanders verwacht dat dit hun leven steeds makkelijker zal maken.(2)

  Printer wordt ‘persoonlijke’ woonaccessoire

  De Apps, die direct met de printer worden meegeleverd, variëren van nieuws en entertainment tot recepten en foto’s. Met één druk op de knop kunnen recepten met de MijnReceptenboek.nl App geprint worden om zo familie en vrienden te verrassen. Via de Google Maps™ en Google Agenda App kun je snel handige routekaartjes of persoonlijke agenda’s printen. Met de Nu.nl App bekijk en print je het laatste nieuws. De Snapfish App, HP’s online fotoservice(3), maakt het mogelijk foto’s te uploaden en daarna te bekijken, te bewerken en te printen. Daarnaast zijn tal van handige sjablonen beschikbaar zoals checklists en spelletjes – bijvoorbeeld Sudoku – van HP Quick Forms. De printer kan aan ieders persoonlijke wensen voldoen, doordat er steeds nieuwe Apps gedownload kunnen worden in de HP ePrinterCenter of door simpelweg op ‘Meer’ te klikken op het scherm van de printer.

  Printen blijft populair in Nederland; zestig procent van de Nederlanders zegt grotere documenten te printen omdat ze zich zo beter kunnen concentreren op het bekijken van het document. Tachtig procent van de mannen zegt vooral documenten te printen om mee te nemen, zoals e-tickets en routebeschrijvingen.(2) Meer dan 85 procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt thuis een printer, met name voor recepten, routekaartjes en foto’s(2). “Gezinnen leven steeds meer online; ze delen meer dan ooit hun leven via het internet. De HP Photosmart Premium with TouchSmart Web brengt je direct naar alles wat het internet te bieden heeft, met één druk op de knop,” aldus Léon Brabander, Business and Consumer Manager Inkjet & Web Solutions bij HP Nederland.


  18 maart 2010 om 13:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!