True Tuesdays 6: ’40 internetbedrijven bereiden een beursgang voor’

9 maart 2010, 08:32

Ruim 40 internetbedrijven bereiden een beursgang voor, waaronder bekende ondernemingen als LinkedIn, Facebook en Twitter. Dat stelt Andrew Anker, voormalig topman van Wired en investeerder, op basis van bronnen in de Amerikaanse bankwereld. Andrew Anker is al bijna twee decennia actief in de internetwereld als investeerder en ondernemer. Als bankier die in de avonduren als hobby wat programmeerde, werd hij begin jaren negentig gevraagd om de website op te zetten van het toonaangevende tijdschrift Wired. Onder zijn leiding verkocht Wired de eerste internetreclame, in de vorm van de inmiddels verfoeide banners, waarna Anker naast de oprichters van ondermeer Netscape en Yahoo werd geportretteerd in het baanbrekende boek ‘Architects of the Web.’

212 miljoen unieke bezoekers

Na een periode als venture capitalist is Anker inmiddels investeerder in en directielid van Six Apart, makers van de weblogsoftware waarop miljoenen weblogs draaien zoals het Nederlandse web-log.nl. Volgens de laatste Comscore-cijfers tellen alle weblogs van Six Apart ruim 212 miljoen unieke bezoekers per maand. Het bedrijf wordt door insiders gezien als een voorname kandidaat voor een beursgang. Anker meldt in deze video (12 minuten) echter dat Six Apart nauwlettend het pad volgt van LinkedIn, opgericht door Reid Hoffman, investeerder en commissaris bij Six Apart. LinkedIn is volgens Anker een van de 40 internetbedrijven die een beursgang voorbereiden.

Elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays. Gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede-oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber. Camera en montage: Godfried de Vries.

Eerdere afleveringen

Aflevering 1, Janpieter Scheerder over Silicon Valley: Nederland heeft veel talent, maar weinig geduld

Aflevering 2, Daniel Brusilovsky over jongeren: tienerondernemer in opspraak

Aflevering 3, Mark Bernstein (ex-topman CNN) over nieuws: Mensen kijken liever naar geschreeuw, dan dat ze luisteren

Aflevering 4, Mike Gifford over hardware: Microsoft wint van Apple

Aflevering 5, Andrew Bridges over privacy: ‘Reputatie Google en Facebook in het geding’.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!