Video: Koningin Rania op Le Web 09 over Charity, The Realtime Web en Twitter

10 december 2009, 13:32

In een 15 minuten durende presentatie liet Koningin Rania Al Abdullah van het Koninkrijk Jordanië niet alleen zien dat ze erg begaan is met thema’s als ‘education for all’ en supporter is van micro-funds, maar Hare Majesteit liet ook zien, zeer modern te zijn door haar aanwezigheid op verschillende social media platformen als Twitter. Ze vindt social media een verlichting van haar normale zeer gereguleerde leven, omdat de mensen die haar volgen ‘zichzelf durven te zijn’.

Koningin Rania liet zien, dat The Realtime Web kan bijdragen aan een betere Realtime World. “The Realtime Web is the new Prime Time”. De kern van haar toespraak waren de voordelen die goede doelen kunnen halen uit social media. Ze riep op tot het steunen van ‘1 day for 1 goal’ en daarmee 75 miljoen kinderen proberen te helpen aan onderwijs. Bezoek join1day.org en kijk wat jij kunt doen voor een betere wereld. DM of Tweet haar jouw ideeën en zij gaat ermee aan de slag.

Esther Gons maakte bovenstaande sketchnote voor Dutchcowgirls.

Timan Rebel heeft meer dan 15 jaar ervaring als ondernemer en was de oprichter en CEO van de voorganger van Hyves, SB/SD, het grootste sociale netwerk van Nederland voor jongeren met toentertijd meer dan 1 miljoen gebruikers. Timan verkocht SB/SD in 2007 aan de Telegraaf Media Groep. Timan richtte later een startup op genaamd Snowciety, het media blog Fast Moving Targets en coachte verschillende startups bij The Next Web als Entrepreneur in Residence. Hij was ook dicht betrokken bij de start van de Lean Startup beweging in Nederland, als founding mentor van Lean Startup Machine, Evolv en verschillende andere events zoals LeanCamp in 2011 tot 2015. Toen Rockstart startte in 2011, vroeger oprichters Rune en Don aan Esther en Timan om een aantal workshops rondom Lean Startup, startup analytics vorm te geven en te werken aan het verder verbeteren en ontwikkelen van het Rockstart Accelerator curriculum. Hij werd aansluitend Lean Mentor en Coach voor alle Rockstart Accelerator programma’s tussen 2011 en 2016. Samen met Esther Gons investeerde hij in verschillende startups, zoals Cocoon, StudyCredits en Butleroy, waarbij hij naast een investering in geld ook toegang tot hun twee jaar durende gepersonaliseerde accelerator programma aanbied.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!