Fred van Het Net neemt afscheid: Fredruimtop.nl

2 november 2009, 09:13

Sinds 2004 was hij het gezicht van Het Net. Fred, van Het Net. Dat internetmerk houdt op te bestaan en gaat nu KPN heten. (‘Is dat erg? Nee, helemaal niet’, zegt Fred in bovenstaande teaser voor de campagne). Wel erg: Fred heeft ‘járenlang’ zijn best gedaan voor Het Net in al die leuke commercials en daar heeft Fred heel wat spulletjes aan over gehouden. Die gaan nu verloot worden. Ludieke actie, zie ook Bright.

Gratis paarse spullen

Fred gaat al zijn spullen verloten, gratis via internet. Iedereen, fan van Fred of niet kan een deel van Freds nalatenschap proberen te bemachtigen via de site www.fredruimtop.nl. Op die manier verdwijnt het merk Het Net nooit helemaal. En Fred? Die moet ook verder. Hij heeft daarom een LinkedIn-account aangemaakt.

{title}

In stijl

‘We nemen bij KPN graag in stijl afscheid van onze helden. Niet alleen Het Net klanten, maar duizenden KPN’ers hebben Fred en de kleur paars in hun harten gesloten. Omdat zij de afgelopen jaren dagelijks betrokken geweest bij werkzaamheden voor Het Net. Met deze actie nemen we volgens ons op de meest waardige manier afscheid van het merk en onze spokesperson.’ zegt Koen Cluistra, manager Het Net in het persbericht.

Zelf ben ik niet zo’n hele grote fan geweest van de reclamecampagnes met Fred. Misschien wil ik alleen zijn pak, voor tijdens carnaval. Ook meeloten? Check hier: fredruimtop.nl.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Stef J.

  Leuk, mooi uitgevoerd, maar KPN maakt Fred groter dan dat hij eigenlijk was.


  2 november 2009 om 18:16
  Erwin

  Fred heeft helemaal geen computer in huis?


  3 november 2009 om 07:35
  Otto

  Tuurlijk wel. Een hele vette laptop zie ik staan bij het bord http://www.fredruimtop.nl Volgens de beschrijving alleen niet de meest nieuwe.


  3 november 2009 om 10:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!