Ergernis op Twitter om virale mafia games

Ergernis op Twitter om virale mafia games

{title}De titel van m’n eerdere posting omtrent Mafiawars op Facebook was veelzeggend: Mafia Wars, leer ervan, begin er niet aan...

Blijkbaar zijn een hoop mensen op Twitter hardleers, getuige de groeiende irritatie op Twitter over de auto-DM’s om ook mee te doen aan de nieuwste rage, de virale mafia game Mobsterworld en Spymaster. De twitterazi die zulke DM’s versturen lijken zich niet bewust van de spam die zij naar hun followers versturen. Dat gaat je volgers kosten... Dit is een ernstige schending van privacy van persoonsgegevens – het zou verboden moeten worden.

Sterker nog, zo’n DM is in mijn ogen een vorm van e-mail en is in ongewenste vorm dus strafbaar. Ook de vorderingen in Mobsterworld van de gamende twitteraar valt in de timeline te volgen, hoogst irritant voor de followers (en gênant voor de gamende loonslaaf…). Ga dit maar eens een rechter uitleggen. Dat wordt een mooie, gecompliceerde zaak.

Ondergang

De auto-DM’s betekenen hopelijk snel de ondergang van dit soort spellen. In plaats van op een leuke manier gratis je tijd door te brengen, vermoeien dit soort games je vrienden (aka followers) op allerhande social networks op groteske wijze. Ik heb IRL al meerdere klachten ontvangen over Mafia Wars. Nog geen defriends, maar toch.

Wéér iemand die een job heeft afgerond, wéér een mafia gift…Op Facebook geheel uitschrijven voor Mafia Wars lukte mij tot op heden niet, zelfs het defrienden van mensen waarmee ik alleen Mafia Wars speelde, zorgde er niet voor dat de meldingen ophielden met binnenstromen. Grrrr….

Niet doen

Mobsterworld, Spymaster. Ik wil niet eens weten hoe die mafia games nu precies in elkaar steken. Ik neem graag m’n eerdere woorden terug. Je leert helemaal niets van mafia games, behalve hoe je als marketeer social media NIET in moet zetten. Namelijk: mensen zich kapot laten ergeren door spamtweets. Begin er niet aan! De ontwikkelaars van deze mafia games zouden zich ernstig zorgen moeten maken om de hausse aan klachten. Maar blijkbaar nemen de bouwers het voor lief: het bereik is groot, er zijn altijd weer nieuwe tweeps die erin trappen.

Filter

Voor de (mobiele) twitteraar: Michiel Berger heeft in Twitstat Mobile een ‘optioneel filtertje’ ingebouwd om tweets van spymaster en mobsterworld te filteren (zie extra, dan settings). Klik, klaar. Handig.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Dus jij bent hier op in gegaan? :)
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik een aantal mensen van wie ik deze DM-spam ontving wel ont-vriend heb.

  geplaatst op
 • Ik kreeg ook een DM en heb even gespiekt. Hoop niet dat mijn volgers een DM hebben gehad. Heb niet op een knopje gedrukt ofzo.

  Vind het ook ernstig irritant, maar op zich ook wel weer inspirerend dat mensen zo ver gaan om bezoekers te werven. Het werkt nog wel denk ik. Alleen jammer dat dit soort cowboys Twitter verzieken.

  geplaatst op
 • Het is ook rete-irritant Maar vraag me af of de overmatige aandacht (zoals deze post en dus ook mijn reactie, i know), niet júist leidt tot nog meer van dit soort praktijken?

  geplaatst op
 • Helemaal mee eensch!
  Gelukkig doen mijn volgers er op dit moment nog niet aan =)

  geplaatst op
 • Vreselijk irritant. Ik unfollow meteen die personen.

  geplaatst op
 • Echt verschrikkelijk, ik had er nog niet van gehoord en klikte op de link, om gek van te worden!

  geplaatst op
 • Zo ziet de DM er trouwens uit: "Hey, I just added you to my Mafia family. You should accept my invitation! :) Click here: ..."

  geplaatst op
 • Overigens kun je met Mixero een globaal filter instellen op woorden of op users, ik vond dat zelf een zeer handige functie. Zomaar een tipje, scheelt wellicht gewoon ergenis ;)

  geplaatst op
 • In de spellen zelf zijn de settings aan te passen van wat je wel en niet in je twitterstream wil laten zien. Niet erg helpfull voor de volger, maar wel een puntje van aandacht voor de speler.

  geplaatst op
 • Met die Twitter-spam schijnen veel Tweeters zelf soms weinig van doen te hebben. Het is een soort virus lijkt het wel dat willekeurig mensen uitpikt om enkele van hun volgers te DM'en met die maffia-onzin. Hoorde ik van verschillende mensen die mij volgden en -zonder hun weten- hadden gemobsterworld

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.