Nielsen: Mobile video groeit met 70 procent (VS)

7 september 2009, 04:21

{title}

Het meeste recente “Three screen Report” (videoconsumptie op Mobile, TV, internet) van Nielsen (via: MC, MediaBuyerPlanner) signaleert een enorme stijging in het gebruik van mobile video van 70 procent. Ter vergelijking: het gebruik van online video nam met 46 procent toe. Maar ook het gebruik van televisie per maand nam toe met meer dan 2 uur. Oftewel: visuele content zit nog steeds stevig in de lift. En multitasken is andermaal dé trend.

Amerikanen blijven videoplatformen toevoegen aan hun dagelijks visueel dieet, in plaats van dat ze ze vervangen (“tv is dood” = niet waar).

{title}

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    vincente

    Multitasken gebeurd nauwelijks met TV kijken! Slechts 3 uurtjes zitten mensen achter TV en internet per maand. Da’s 2.7% maar van het totaal. Wel veel is dat 27% van de internet tijd de TV ook aanstaat


    21 september 2009 om 06:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!