Het KOEL-offensief van Grolsch krijgt een interactief vervolg

11 juli 2009, 05:18

Wij houden helemaal niet van lauw bier! Grolsch komt daarom met het antwoord op een warme zomer: KOEL bier. Lijkt simpel, is het ook!

De multimediale campagne KOEL startte op Koninginnedag met een speciale Grolsch oldtimer waar bezoekers van een zomerfestival hun lauwe blikjes bier (van elk merk) kunnen inruilen voor een koel exemplaar van Grolsch. Begin juni heeft Grolsch wat gedaan aan de fun-factor van het blikje door er een KOELmeter aan toe te voegen. De Koelmeter kleurt blauw zodra het bier op de aanbevolen drinktemperatuur van 6 tot 8 graden Celsius is. De volgende stap van de campagne is verplaatst naar online. Consumenten worden uitgedaagd om slimme tips in een video te verwerken en vervolgens in te sturen. Natuurlijk niet zonder prijs, je kan een ‘koele’ koelkast winnen.

<img data-cke-saved-src=”https://www.marketingfacts.nl/wp-content/uploads/images/uploads/grolsch_youtube_thumb.png” src=”https://www.marketingfacts.nl/wp-content/uploads/images/uploads/grolsch_youtube_thumb.png” alt=”{title}” style=”border:0px #2C3762 solid; margin-right: 10px;margin-bottom: 5px; width=” 450″=”” height=”289″>

Op www.youtube.com/grolschkoeltips is één centrale plek gecreëerd waar al het videomateriaal wordt verzameld en consumenten hun video kunnen insturen. De beste koeltip-filmpjes worden als onderdeel van een Grolsch commercial uitgezonden op Discovery Channel.

Om het effect te vergroten heeft de bierbrouwer onder andere weblog GeenStijl uitgedaagd om met ludieke filmpjes te komen. Het artikel op de site moet ongetwijfeld veel bezoek aan het YouTube channel van Grolsch hebben opgeleverd.

De campagne steek erg slim in elkaar en daar kunnen we iets van leren. De video’s zijn al op verschillende websites te zien (inclusief Marketingfacts that is). Daarnaast wordt de consument ‘aan het werk’ gezet door ze uit te dagen om mee te doen aan een wedstrijd. Ik ben benieuwd wat het effect op internet zal zijn, volgende week in Viral Friday? Het concept voldoet in ieder geval aan veel van de tien kwaliteiten van een viral, zoals al eerder op Marketingfacts was te lezen.

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

2 Reacties

  Rene SMIT

  Hopelijk zetten de andere filmpjes niet aan tot drinken op het werk (de afwasser die zijn bier in stikstof duwt). Onbegrijpelijk dat Grolsch die gemaakt heeft


  12 juli 2009 om 09:41
  webanalisten.nl

  @Bram, linkje naar YouTube werkt niet. Voor de rest, geinige actie van Grolsch 🙂


  13 juli 2009 om 04:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!