SlideshareReview (44): Slaapverwekkende multi-media

2 juli 2009, 05:39

John Medina heeft alweer een tijdje geleden een boek geschreven over hoe onze hersenen werken. “Gahaaaap” hoor ik u al zuchten. Maar bovenstaande presentatie is een fraai voorbeeld hoe je verschillende media (presentaties, web-aanwezigheid en video) inzet om je boek te promoten. Daarnaast kan de inhoud van het boek gebruikt worden om je presentaties te verbeteren.

Medina beschrijft op fraai vormgegeven wijze wat principes rondom slaap. Het opvallende aan de presentatie is dat de strakke slides en het gebruik van video, je ‘lekker maken’ voor het boek. Op deze wijze is het weergeven van de inhoud van een hoofdstuk echt ondersteunend aan de verkoop van het boek.

En tips voor je presentatie: let erop of de toehoorders vooral ochtend- of avondmensen zijn, en surf eens naar de presentatie van Garr Reynolds die drie hoofdstukken uit het boek gebruikt om een hele stapel aan tips over presentaties te geven. Weltrusten!?

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!