Russen zien vooral de positieve kanten van de crisis

19 juni 2009, 10:06

We brachten tijdens de Rusland Reis een bezoek aan Independent Media wat onderdeel is van Sanoma en het IT-outsourcing bedrijf Reksoft. Ik sprak beide CEO’s en kwam tot de conclusie dat veel Russen de economische crisis vooral als een positieve kans zien om op de juiste plaatsen te bezuinigen en te verbeteren om er straks weer sterker uit te komen.

Miss CEO

Ik sprak met Elena Myasnikova de CEO van Independent Media wat een onderdeel is van Sanoma. Elena is voor het eerst in aanraking gekomen met de uitgevers wereld doordat ze uitgeroepen werd tot Miss Cosmopolitan Rusland. Nu bestiert ze Independent Media wat voor 75% uit vrouwen bestaat en vertelt hoe je als Engelse krant grotere persvrijheid hebt in Rusland. Daarnaast praat ze over het effect van de crisis en de bezuinigingen die ze hebben doorgevoerd en hoe ze het Nederlandse Ilse media willen betrekken bij de stappen die ze online gaan maken. Als afsluiter praat ze over haar kijk op de toekomst van Rusland in zijn geheel.

Russians are poor, hungry, and angry

Ook interviewde ik Alexander Egorov de oprichter en CEO van Reksoft. Reksoft is de grootste IT outsourcing organisatie op de Russische markt en legt de focus op het oplossen van complexe IT vraagstukken. Ze zitten achter verbazingwekkend veel grote websites maar natuurlijk is dat allemaal vertrouwelijke informatie. Alexander heeft onderdeel uitgemaakt van verschillende succesvolle IT start-ups zoals Ozon.ru en Assist.ru. Daarnaast is hij board member van verschillende IT bedrijven en is voorzitter Russoft de branche organisatie van de Russische software developers.

Ik heb de twee interviews in het Dik.nl kanaal aangevuld met video’s over Cosmopolitan Rusland en video’s van een aantal klanten van Reksoft. Kijk ook zeker even naar de video’s van de Russische Cosmo Bikini Bash!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!