9292ov-studentenprijs naar 16-jarige scholier

4 juni 2009, 02:36

9292OV wilde de ultieme mobiele reisinformatie-applicatie en schreef daarvoor een programmeerwedstrijd uit voor ICT studenten. Die werd uiteindelijk gewonnen door Herman Banken, een 16 jarige scholier die een prachtige iPhone website voor OV9292 ontwikkelde.

Ook de nummer twee, Robin Spijer, ontwikkelde een geavanceerde iPhone app (voor de in juni uitkomende iPhone 3.0). De nummer drie, Sernin van der Krol ontwikkelde een Windows mobile versie voor OV9292.

Staatssecretaris Tinneke Huizinga kwam opdraven en zij kondigde aan dat er een nationale database kwam reisinformatie inclusief vertragingen zodat er snel een TomTom kan komen van openbaar vervoer reisinformatie. Niet slecht voor €2750 euro prijzengeld en een wedstrijd die georganiseerd werd door Guido Donkers ook weer een student.

Er worden nu al meer mobiele reisadviezen via 9292ov.nl gegeven dan telefonisch waarvoor honderden mensen in een call center zitten. 5 jaar geleden was telefonisch nog dominant maar nu is internet met 85 miljoen reisadviezen 50x groter dan voice. Juryvoorzitter Gert Staal, tevens directeur van 9292ov was juryvoorzitter en gaf het oordeel van de jury.

De grote vraag van mij is of 9292OV nu dit soort voorzichtige openheid en de wisdom van de studenten crowd toch uitermate succesvol blijkt de deur naar andere developers openzet. Wordt de API en de nationale database nu voor iedereen beschikbaar? Dat is totaal tegengesteld aan normale werken in deze branche. Normaal moet je 50 jaar bestaan, 100 miljoen omzet hebben, goedgekeurd door alle ministeries en reisorganisaties in een polder proces voordat er iets mag gebeuren. Openheid is een vreemde trend. Dit toekomst beleid moet worden gemaakt door Mark de Bruin, marketingmanager en enthousiast twitteraar en blogger

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!