9292ov-studentenprijs naar 16-jarige scholier

9292ov-studentenprijs naar 16-jarige scholier


9292OV wilde de ultieme mobiele reisinformatie-applicatie en schreef daarvoor een programmeerwedstrijd uit voor ICT studenten. Die werd uiteindelijk gewonnen door Herman Banken, een 16 jarige scholier die een prachtige iPhone website voor OV9292 ontwikkelde.

Ook de nummer twee, Robin Spijer, ontwikkelde een geavanceerde iPhone app (voor de in juni uitkomende iPhone 3.0). De nummer drie, Sernin van der Krol ontwikkelde een Windows mobile versie voor OV9292.

Staatssecretaris Tinneke Huizinga kwam opdraven en zij kondigde aan dat er een nationale database kwam reisinformatie inclusief vertragingen zodat er snel een TomTom kan komen van openbaar vervoer reisinformatie. Niet slecht voor €2750 euro prijzengeld en een wedstrijd die georganiseerd werd door Guido Donkers ook weer een student.

Er worden nu al meer mobiele reisadviezen via 9292ov.nl gegeven dan telefonisch waarvoor honderden mensen in een call center zitten. 5 jaar geleden was telefonisch nog dominant maar nu is internet met 85 miljoen reisadviezen 50x groter dan voice. Juryvoorzitter Gert Staal, tevens directeur van 9292ov was juryvoorzitter en gaf het oordeel van de jury.
De grote vraag van mij is of 9292OV nu dit soort voorzichtige openheid en de wisdom van de studenten crowd toch uitermate succesvol blijkt de deur naar andere developers openzet. Wordt de API en de nationale database nu voor iedereen beschikbaar? Dat is totaal tegengesteld aan normale werken in deze branche. Normaal moet je 50 jaar bestaan, 100 miljoen omzet hebben, goedgekeurd door alle ministeries en reisorganisaties in een polder proces voordat er iets mag gebeuren. Openheid is een vreemde trend. Dit toekomst beleid moet worden gemaakt door Mark de Bruin, marketingmanager en enthousiast twitteraar en blogger


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.