Viral Friday: Kobe & LeBron

22 mei 2009, 07:31

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday van deze week is voor Nike met Kobe & LeBron. Om Nike’s basketbal afdeling onder de aandacht te brengen zijn voor de playoffs van de NBA, ’s werelds meest prestigieuze basketbalcompetitie, verschillende commercials met Kobe Bryant en LeBron James in de hoofdrol gemaakt. Op plek 2, Air New Zealand: Nothing To Hide. Air New Zealand heeft niets te verbergen. Geen addertjes onder het gras en geen misleidende aanbiedingen. En dat beelden ze erg treffend uit in deze commercial. Super Slo-mo Surfer maakt de top 3 deze week compleet. De BBC staat al tijden bekend om de prachtige documentaires die zij maken. Voor de nieuwe natuur documentaire van BBC 2, “South Pacific”, werd een unieke video gemaakt.

Benieuwd naar de complete top 5 van deze week? Kijk dan snel verder! Nostalgisch gevoel? Bekijk deze week in 2007 en/of 2008.

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!