Ilse Media lanceert Hier.nl: Nog een lbs er bij

6 mei 2009, 07:11

Ilse Media lanceert vandaag Hier.nl, een location based service op je mobiele telefoon. ‘Op Hier.nl kun je overzichtelijk op een kaart zien wat er in jouw actuele omgeving te doen is en waar je vrienden zijn. Daarnaast kun je je eigen favoriete locaties, foto’s en reviews toevoegen en delen met je contacten. Hier.nl werkt op basis van GPS en locatiebepaling via zendmasten, waardoor je direct over handige en bruikbare informatie uit jouw omgeving beschikt,’ meldt het persbericht vanmorgen.

Interessant om te melden, is dat Hier.nl tot stand is gekomen in samenwerking met M2Mobi, de makers van Nulaz. Hier.nl draait in eerste instantie op Nokia-, SonyEricsson- en Blackberry OS. Later komen daar een iPhone app en een applicatie voor Android bij. Joris van Heukelom, algemeen directeur ilse media:

“Internet via de mobiele telefoon is een van onze speerpunten. De groei die we hierin dit jaar zien is fenomenaal. Met alle internetdiensten en merken uit het portfolio van Sanoma Digital en ilse media biedt dit opnieuw veel kansen. Toch mogen we mobiel internet niet over dezelfde kam scheren als internet zoals iedereen het kent. Dat we met ‘Hier’ gekozen hebben voor een mobiel georiënteerde dienst bewijst dit. Geen doorvertaling van een bestaand merk, maar een nieuwe dienst die 100% wordt afgestemd op je mobiel.”

Mijn eerste idee: Ilse is een béétje laat. Er was inderdaad al Nulaz (snap de samenwerking niet helemaal, jullie?) en er was ook al de nieuwe app van Hyves. Waar komen de ‘vrienden’ en de kritieke massa voor deze dienst vandaan?

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

19 Reacties

  venturo

  Internet via de mobiele telefoon zou voor elke publisher (ook voor de laggards onder hen) een speerpunt moeten zijn. LBS in deze vorm is maar voor een hele kleine groep ‘standalone’ interessant. Wanneer de generieke en persoonlijk te maken LBS service ten tonele verschijnt zullen dit soort initiatieven snel verbleken


  6 mei 2009 om 07:32
  Tim S.

  Wow, het is wel retetraag of ligt dat aan mijn verbinding/telefoon?


  6 mei 2009 om 07:48
  Ton van Houten

  Compliment voor Joris van Heukelum, Ilsemedia team en Sanoma. Laten we het eerst een kans geven voor het door ‘onverlaten’ weer kapot wordt geschreven uit jaloezie of ander ‘beweeegredenen’.


  6 mei 2009 om 09:19
  Raimo

  Ik snap Ilse Media niet dat ze deze dienst, op zo een mooie domeinnaam, lanceren. Leuke deal voor Nulaz.. maar een zwaktebod van Ilse Media.

  Wij van SPRXmobile gaan daarom maar ook een locatiedienst aanbieden met de naam HIER. Een dienst voor iedereen met een mobieltje, met een inkomstenstroom(rev share) en zonder enge apps. Een dienst die zeeeer goed crossmediaal(bijv. via tijdschriften *hint hint*) te promoten is.

  Als Ilse Media interesse heeft horen we het graag 😉


  6 mei 2009 om 10:09
  venturo

  Ton er zijn ook reaguurders die niet afwachten tot dit soort initiatieven een mooie uitvaart krijgen dan achteraf roepen dat ze het al wisten. Zou je moeten waarderen.


  6 mei 2009 om 10:26
  mgvandenbroek

  @Raimo: Ik ben benieuwd naar jullie dienst. Misschien samen werken met MaptheGap? 😉 😉


  6 mei 2009 om 11:07
  Raimo

  @michiel, ik heb het over een dienst waar je geen internet voor nodig hebt..dus ook te gebruiken met je Nokia 1100…

  m.hier.nl is toch niet echt een location based dienst he?


  6 mei 2009 om 11:11
  linda

  Maar dit bestaat toch al heel lang en veel beter? Welliswaar voor de iPhone maar kom op.

  Als je een idee ‘leent’ doe het dan goed en verbeter het dan ook. Maak iets wat juist met de iPhone niet mogelijk is.


  6 mei 2009 om 12:27
  martijn betgem

  Kan aan mij liggen maar wat moet je ermee? Zien wat er in je omgeving te doen is of waar je vrienden uithangen? Merkwaardig. En bovendien, het is er al lang.


  6 mei 2009 om 16:57
  Michiel

  @rhymo Ahh, via SMS bedoel je, of telefonisch? zeg nou gewoon wat je bedoelt; hier moeten we blijkbaar nog eens een boom over opzetten; tja; m.hier.nl; location based websites…the holy grail…er zit iig een upgrade van de mobiele website aan te komen die een stuk efficienter is, ik kan je wel een demo URL DM’en


  6 mei 2009 om 18:17
  Frank

  Wat mij opvalt is dat ik op hier.nl kan inloggen met mijn nulaz account. Ik snap dat dit een whitelabeled Nulaz is, maar om nou de hele user database gelijk maar over te gooien voelt niet netjes. Juridisch zal ik heus wel ergens toestemming gegeven hebben tijdens het aanmelden bij Nulaz, maar toch. Of ben ik nu te kritisch? Andere mensen zien dit wellicht als ‘feature’. Wat nou oAuth/OpenID? Gewoon database kopieren (of 2 deployments op dezelfde database).


  7 mei 2009 om 06:49
  Jan

  werkt traag en soms totaal niet. Toch vreemd omdat dit soort programma’s al tijden beschikbaar zijn op de iphone en android.

  Wanneer komt heukelom eens een keer met een eigen idee?!

  Ik heb dit namelijk nog nooit zien gebeuren.


  7 mei 2009 om 09:55
  Daphne Dijkerman

  Ik heb hier.nl al uit mogen testen; helaas is het erg traag en werkt het soms niet zoals Jan ook al stelt. Daarnaast is het opvragen van informatie als je binnenshuis bent een drama! Ook mist er veel content invulling in/van grote delen van Nederland. Alleen als je in Amsterdam iets zoekt kom je redelijk uit de voeten.


  7 mei 2009 om 11:07
  NetKees

  Heb het getest en om eerlijk te zijn werkt het voor geen meter. Een beetje in Amsterdam maar het is zo traag als wat.

  Als je binnen zit werkt het ook niet.

  Buiten dit begrijp ik niet dat ze een idee jatten en er dan zo’n potje van maken. Nou is bekend dat Ilse een stoffig en suf bedrijf is maar zelfs dan had dit vele malen beter gekund. Hier is niet goed over nagedacht en zal als een plumpudding in elkaar zakken.

  Ik zou als advies geven om even een paar van dit soort apps die in de app store te krijgen zijn goed te bekijken.

  Ook Android heeft apps die 10 jaar vooruit zijn op hier.nl.


  8 mei 2009 om 10:58
  mgvandenbroek

  Heeft Ilse Media eigenlijk al Hier gereageerd?


  8 mei 2009 om 11:00
  Mathieu

  Zucht wat een promo filmpje .. mijn neefje van 15 kan voor CKV nog een professionelere film schieten.. misschien geeft dat wel de algehele indruk van hier.nl weer..


  11 mei 2009 om 08:22
  Sven

  Hoezo laat? Ik ken al deze voorbeelden niet of nauwelijks en ben toch redelijk op de hoogte. Voor het succes van een dergelijke applicatie is het – denk ik – belangrijk dat er behalve een kliek aan techno voorwaartsen ook een kritieke massa mee doet die er voor zorgt dat het initiatief laat leven.

  Hier.nl is qua domein dus al een prima start, heeft hopelijk een begrijpelijk arsenaal aan functionaliteit en zal daarna genoeg herrie – en bruikbare mobieltjes – om zich heen moeten verzamelen om er een succes van te maken. Hier valt vast wel wat van te maken al zal er heel veel concurrentie zijn op het gebied van Wie, Wat, Waar applicaties. Maar het zou me niet verbazen als het Nederlandse en nuchtere Hier.nl het kan winnen van Vino (Nokia) en Nulaz.


  11 mei 2009 om 11:11
  Dan

  Dood geboren kindje blijkt nu wel.

  Maar dat is alles waar Heukelom zich mee bemoeit.


  25 mei 2009 om 04:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!