Peter Kentie Sportmarketeer van het Jaar 2008

22 april 2009, 05:25

{title}Peter Kentie, manager marketing & media bij PSV is onlangs winnaar geworden van de verkiezing Sportmarketeer van het jaar 2008. Peter Kentie was samen met Bas van Rossum (marketing N.E.C. Nijmegen) genomineerd voor deze inmiddels prestigieuze prijs. De winnaar van de verkiezing werd vorige week bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) in het Willem II stadion in Tilburg.

Kentie blijkt steeds weer opnieuw in staat om nieuwe ontwikkelingen in de media een kans te geven in het marketingbeleid van voetbalbedrijf PSV. Kentie geeft veel ruimte aan media-innovaties waardoor PSV veelal een voortrekkersrol heeft voor het betaalde voetbal in Nederland. PSV.TV is lang het benchemark geweest, het uitstapje naar Google YouTube gedurfd, de samenwerking met Vusion vooruitstrevend en de presence op het Net TV netwerk van Philips kenmerkend voor zijn innovatie en marketingdrang.

De basis van dit vooruitstrevende marketingbeleid is de crossmediale aanpak waarbij alle media, dus print, internet, mobiel en televisie, onder eigen regie blijft en als marketingplatform voor alle PSV-gerelateerde producten wordt ingezet. Kentie is een marketeer die met zijn specialisme van media-innovatie en community building gericht is op the next generation. Hij is tevens één van de mensen achter Ilse media, is auteur (‘webdesign in de praktijk’ waarvan 65.000 exemplaren zijn verkocht) en is medeoprichter van het STRP festivall over mediakunst & technologie. Een terechte onderscheiding.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

4 Reacties

  media

  Gefeliciteerd Peter, absoluut verdiend!


  22 april 2009 om 06:20
  Gino Goossens

  Absoluut verdiend en ik heb veel respect voor je inzicht en de innovatie kansen die je weet te creëren in de sport marketing en niet te vergeten op het gebied van Wireless. Het gaat je goed en tot snel weer!


  22 april 2009 om 07:11
  Erik van der Dussen

  PSV haalt de prijzen alsnog binnen: gefeliciteerd Peter, namens het complete Philips Net TV team.


  27 april 2009 om 09:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!