Nieuwe recruitmentvideo Rhinofly

15 april 2009, 04:06

Rhinofly was ooit de eerste in Nederland met een echte (goede) recruitment viral. Dus de verwachtingen waren al jaren hooggespannen: wanneer komt er nu een top vervolg? Nou het vervolg is er, met kabouters valt niet te werken. Hieronder de video, maar de site zelf (zie link) staat natuurlijk vol met vacatures en directe sollicitatie mogelijkheden.

IK vind het concept iets minder sterk dan de vorige, maar ik heb dan ook sinds de eerste video geen enkele recruitment video gezien die beter was. De lat lag dus ook ongelofelijk hoog. Het concept is helemaal Rhinofly en lijkt de sfeer en cultuur van het bedrijf 100 procent uit te stralen. Communiceren vanuit je eigen kracht is in mijn optiek nog steeds iets dat weinig bedrijven op arbeidsmarktcommunicatie gebied doen, maar wat ze wel allemaa well zouden móeten doen.

De site zelf heeft sterke en zwakke punten. Zwak is bijvoorbeeld dat men niet bij de vacatures (3 functies) één regel zet waarin men de functie omschrijft (kort profiel). Ook is de functie beschrijving van elk van de functies wisselend. De tekst van de projectmanager is volledig anders, zowel in opmaak als qua inhoud, dan die van de developers. Wel heb ik bij alle 3 het gevoel dat ze geschreven zijn in de taal van de personen, wat goed is. Bij de beide developers zit er echter een overbodig stukje ‘over Rhinofly’ bij, wat niet in een vacaturetekst op een eigen recruitmentsite thuis hoort. Ook is het ‘wat bieden wij’ wat mij betreft iets te beknopt. De teksten kunnen dus scherper.

Heel sterk vind ik de directe sollicitatiemogelijkheid bij de vacature (e-mail), de naam van de persoon erbij met telefoonnummer. Ook heel sterk is de openheid, met links naar de flickr foto’s van het bedrijf, het blog en de gewone corporate homepage. Tevens is de skip optie (voor hen die geen video willen zien of later terugkomen) ook een must die sommige partijen wel eens vergeten. Tot slot heeft Rhinofly heel goed begrepen (maar dat mag je van ze verwachten) dat flash niet indexeerbaar is in Google. Dus staan de vacatures ook in tekst op de gewone site waardoor ze wel vindbaar zijn. Op die site mis ik overigens nog wel een verwijzing naar de ‘kombij site’, maar dat zal vast snel na deze blog zijn opgelost.

Conclusie: als de verwachtingen niet zo mega hoog gespannen waren was het denk ik een super campagne geweest. Nu is het een goede campagne met een behoorlijke site met paar verbeterpunten.

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  Hij is leuk! Maar ik vind hem ook professioneler dan de vorige.


  15 april 2009 om 05:09
  mroumen

  Dank voor je opbouwende feedback Bas! Zal de verbeterpuntjes even intern doorkoppelen 🙂

  Reacties zijn tot nu toe echt geweldig! Enorm veel leuke reacties via Twitter en retweets van de boodschap, de actiepagina is vaak bekeken en de eerste sollicitanten hebben al gereageerd! 🙂 Resultaten zullen tzt wel op Frank-ly verschijnen.


  15 april 2009 om 06:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!