De nieuwste gadgets van Sony:Internet televisie en netbook

13 maart 2009, 05:35

Gisteren persconferentie bij Sony. Zie twitter verslag . De Bravia’s TV’s hebben nu een een ethernet aansluiting waarmee je op het lokale netwerk video’s en rss feeds kunt bekijken (maar geen youtube). De nieuwe Handycam is reuze schokbestendig (iets voor mij) en de netbook Vaio-P is mooi design, klein, heeft camera + HSDPA ingebouwd maar is geen snelheidsmoster voor €1000. Sony Ericsson kondigde een super 12mpixel, giga touch scherm met walkman geluid aan voor Q2 en Playstation een preview van ‘Heavy Rain’. Sony gadgets van het voorjaar op film.

De Bravia S serie en daarboven hebben nu een vaste ethernet aansluiting. Vaia internet kun je elke RSS feeds (nu.nl, telegraaf, volkskrant, marketingfacts etc etc) bekijken op je televisie met je afstandsbediening als een soort super teletext. Ook kun je via DLNA (digital Living Network Alliance standaard die door 200 fabrikanten wordt ondersteund) plug en play foto’s en video’s afspelen van apparaten zoals PC’s in je eigen netwerk. Youtube afspelen kan nog niet. Onduidelijk is of dit door middel van een software upgrade later nog mogelijk wordt.

Ook kun je nu eindelijk een klein OLED scherm kopen maar het is waarschijnlijk meer dan €2000 voor een 13 inch schermpje dat 3 mm dik is. Niet aangekondigd werden de Ebook van Sony en Cybershots met wifi aansluiting die in de USA wel te krijgen zijn.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!