‘Beleef de Lente’ nu ook op Hyves

5 maart 2009, 06:14

{title}Vogelbescherming Nederland heeft ook dit jaar de lentecampagne Beleef de Lente gelanceerd. Tijdens de jaarlijkse campagne (dit is de derde editie) kan via Beleefdelente.nl het nestelen van een aantal verschillende vogels ‘live’ via een webcam worden gevolgd. Het doel van de campagne van Vogelbescherming Nederland is mensen zoveel mogelijk te laten genieten van vogels en met elkaar te laten communiceren over gebeurtenissen die het nestelen van vogels met zich meebrengt.

Nieuw dit jaar is de koppeling met Hyves. Wij hebben een widget ontwikkeld, waarmee favoriete vogelmomenten eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan een persoonlijke Hyves-pagina. De videoclips worden getoond vanuit UVID, het door Mobillion ontwikkelde interactieve videoplatform. We hebben de widget ontwikkeld op basis van ‘Open Social’.

Dat is een door Google geïntroduceerd platform waarmee applicaties kunnen worden gemaakt voor sociale netwerken zoals bijvoorbeeld Hyves, Netlog, MySpace en LinkedIn.

Met de toevoeging van de widget wil Vogelbescherming Nederland het succes van de vorige campagne overtreffen, wat een hele uitdaging is. Ben benieuwd wat jullie van deze widget, van de campagne en van het videoplatform vinden.

Kasper de Wijs (1982) is eigenaar van iPublishing. iPublishing bedenkt en exploiteert websites en social media kanalen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken. We bereiken dagelijks 450.000 consumenten en zijn actief in diverse branches. In mijn tijd als Marketing Manager bij Mobillion heb ik op Marketingfacts ook een aantal artikelen geschreven.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!