Ook een App Store voor Symbian

10 februari 2009, 05:39

{title}In aanloop naar het Mobile World Congress in Barcelona duiken er nu stevige geruchten op, dat Nokia een App store zal lanceren voor het operating system Symbian. Nokia springt daarmee alsnog op de trein die allang vertrokken is: Apple was eerst, maar Palm, Blackberry en Google gingen de Finse telecomboer al lang voor. Samsung heeft officieel laten weten, een App store voor Symbian te lanceren (UnwiredView: ‘Samsung will also officially launch its own online app store at MWC 2009.’). . Via: Nu.nl, Webwereld, T-Zine. De échte bron is Russisch (bij mij vrij roestig).

Op Mobilecowboys werden de geruchten zondag al opgepikt door Ron Smeets. De analyse op het mobiele broertje van DC was, dat het eigenlijk erg onlogisch is, dat er nu verschillende App stores worden gebouwd in plaats van één voor Symbian. Zal, maar de trend is duidelijk. Voor iedereen een App Store. Zelfs Vodafone heeft er één. Interessante tijden…

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!