Gamecareers.nl eerste Nederlandse vacaturesite voor games

8 januari 2009, 06:21

{title}Deze week is de eerste Nederlandse carrièreportal die specifiek gericht is op de game-industrie officieel gelanceerd: GameCareers.nl. ‘Om het groeiende aanbod aan vacatures in deze relatief nieuwe markt in kaart te brengen en bedrijven te ondersteunen in het wervingsproces hebben we de afgelopen maanden in samenspraak met een aantal grote gameontwikkelaars en uitgevers een vacaturesite ontwikkeld die als carrièreplatform voor de industrie moet gaan dienen,’ meldt het persbericht.

Peter Davelaar, mede uitgever van GameCareers (zie ook zijn eigen persbericht op DC): ‘De game-industrie is een relatief jonge branche met specifieke functies, opleidingen en events. De industrie heeft baat bij een kwalitatief goede functieaanduiding en indeling. Met GameCareers willen we uiteraard een succesvolle vacaturesite opzetten, maar tegelijk de markt helpen professionaliseren.’ Davelaar zegt, in datzelfde persbericht, dat zijn initiatief gesteund wordt door een ‘groot aantal bedrijven actief in de game-industrie’. Welke bedrijven dat zijn, wordt niet vermeld. Maar het zou gaan nom zowel ontwikkelaars van games als uitgevers van portals. Davelaar: ‘Naast een vacaturebank en CV-bank voor Gamegerelateerde functies willen we een echt carrièreplatform zijn voor mensen met ambitie in de game-industrie.’ Ben heel benieuwd of dit gaat werken!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Jason

    Ik mis een beetje de gameschrijvers/bedenkers in het lijstje vacatures…


    8 januari 2009 om 13:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!