eMarketer stelt verwachtingen online mediabestedingen bij

eMarketer stelt verwachtingen online mediabestedingen bij
eMarketer stelt verwachtingen bij online mediabestedingen

Op basis van de meest recente online mediabestedingen in de VS, heeft eMarketer haar voorspellingen voor de online mediabestedingen in de VS bijgesteld. Zo verwacht het dat de totale online mediabestedingen volgend jaar uitkomt op 25,7 miljard dollar. Dat is 8,9 procent meer dan de 23,6 miljard dollar die dit jaar naar online media gaat. Nog steeds prachtige groeicijfers maar voor het eerst geen groei met dubbele cijfers. eMarketer verwacht overigens dat vanaf 2010 de groei weer zal toenemen.

Opmerkelijk is de verwachting dat de bestedingen aan search beduidend minder zullen zijn de komende jaren. Verwacht eMarketer dit jaar nog een groei van 21,4 procent, voor de komende jaren zal de toename in bestedingen aan search niet boven de 15 procent uitkomen. Veruit de grootste toename wordt verwacht op gebied van online video advertising waar dit jaar nog een toename van 81 procent wordt verwacht en ook de komende jaren de groei ruim boven de 40 procent per jaar zal liggen. eMarketer verwacht dat de grootste klappen vallen op gebied van sponsorships en classifieds.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ook opmerkelijk is dat bestedingen aan online display ads, in tegenstelling tot wat de meesten zouden denken, ook de komende jaren weer zal toenemen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.