Mobile Monday met Bruce Sterling over The Internet of Things

4 november 2008, 07:00

Gisteren was weer een Mobile Monday in Amsterdam waarvan hier een 5-tal videoreportages:

  • Bruce Sterling, editor van Wired Magazine over the internet of things
  • Yuri van Geest over zijn G1 met Android
  • Raymond Perrenet, directeur T-Mobile over zijn iPhone ervaringen
  • Jeroen van Glabbeek directeur CM over de SMS boodschap
  • Maarten Lens-FitzGerald over zijn laatste ervaringen met kanker 2.0

Bruce Sterling

Bruce Sterling mocht vanaf de kansel van de Rode Hoed als een ‘mobile priest’ het publiek vertellen dat de mobiele telefoon ‘helemaal niet belangrijk is’. Dat device, zo predikte Bruce, is slechts de opmaat naar ‘The internet of things’. De mobiele telefoon zal de mensen die geinteresseerd zijn in internet kapot maken. Een duivels apparaat? Zie hier het blog van Bruce Sterling.

Yuri van Geest

Yuri van Geest heeft hem tijdens Mobile Monday: de G1 van T-Mobile met Android. Yuri wil nooit meer iets anders. Hij is helemaal enthousiast over het nieuwste opensource operating system van Google. Hij vindt de user experience geweldig (hoewel de batterij niet best is zag ik en Wifi niet werkte in de Rode Hoed tijdens Momo). De applicatie store is helemaal open en wordt niet gemanaged door Google of T-mobile (zoals dat bij Apple wel gebeurt) en je kunt lekker met je vingers, het toetsenbord of de trackball aan het werk.

Raymond Perrenet

Raymond Perrenet van T-Mobile deelde zijn iPhone ervaringen op Momo Monday. Welke iPhone applicaties zijn populair? Hoeveel data gebruiken ze vergeleken met andere toestellen?

Jeroenvan Glabbeek

Jeroen van Glabbeek is een van de jongere high tech ondernemers met een aardig bedrijf in Nederland. Volgens zijn eigen zeggen is hij dit jaar marktleider in SMS versturen in Nederland met 25 medewerkers, 20 miljoen omzet en meer dan 300 miljoen SMS’jes die hij voor televisie partijen, banken en overheidsorganen wegstuurt. Hij is ervan overtuigd dat het succes van commerciële SMS’jes maar pas begonnen is en dat 90 procent van de bedrijven in de komende 5 jaar een SMS-strategie nodig zal hebben en gaat implementeren.

Maarten Lens-Fitzgerald

Maarten Lens-Fitzgerald is weer back on the stage. Woensdag is het voor hem erop of eronder: hij krijgt dan het rapport over de voortgang van de strijd tegen zijn ziekte. Zie ook zijn blog!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!