Mobiel internet heeft wekelijks 850.000 gebruikers

18 september 2008, 06:08

Mobiel internet heeft wekelijks 850.000 gebruikersMobiel internet wordt wekelijks gebruikt door ongeveer 850.000 Nederlanders. Binnen de groep die gebruik maakt van mobiel internet, gebruikt 19% het zelfs dagelijks. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder haar media, mobiel & gaming panel waaraan ruim 19.000 personen meewerkten. Uit eerder onderzoek in samenwerking met OMI bleek dat 1,6 miljoen Nederlanders maandelijks gebruik maken van mobiel internet.

De meerderheid van de ondervraagden zegt een mobiele telefoon te hebben die geschikt is voor mobiel internet (54%). Ongeveer 20% van deze groep maakt ook daadwerkelijk gebruik van mobiel internet. De meeste gebruikers van mobiel internet hebben gekozen voor een onbeperkte databundel (58%). Hierdoor zijn de kosten vooraf helder en rekent men niet af naar gebruik. E-mail op de mobiel blijkt niet erg populair. Minder dan 10% van de mobiele internetters zegt het te gebruiken. Van de groep die dagelijks gebruik maakt van mobiel internet, bezit de meerderheid een Nokia-toestel (33%) gevolgd door een HTC (24%) en een Apple (11%). Voor gebruikers die meer dan 50 euro per maand betalen aan abonnements- en verbruikskosten blijkt de Nokia N95 het meest gebruikte toestel te zijn. Zie ook het eerder gepubliceerde lijstje van mobiele telefoons zoals gemeten voor Hyves-gebruikers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Matthijn

  Stijn, je zou best eens gelijk kunnen hebben. In Japan en China is mobiel internet (bijna) groter dan het vaste internet. Heeft wat te maken met de bekabeling aldaar. Maar goed, wij zijn redelijk snel gewend geraakt aan vast internet. Dus de stap naar mobiel is niet groot, mits er goede aanbiedingen zijn natuurlijk.


  18 september 2008 om 08:30
  Paul Hottinga

  Mobiel internet is ideaal, toch zal het de komende jaren niet het gebruik van computer/laptop richting niet afnemen schat ik.

  Ik zie mobiel als een aanvulling en niet als een vervanging van.


  18 september 2008 om 09:00
  Stijn Veeger

  @ Paul

  Ik denk juist wél dat het computer/laptop gebruik zal afnemen hierdoor. Hyves verwacht zelfs dat over 5 jaar de verhouding als volgt is:

  PC gebruik Hyves <-> mobiel gebruik Hyves

  10% <-> 90 %

  Terwijl het nu omgedraaid is 90%-10% is… Nou vind ik dat ook wel overdreven, maar ik weet zeker dat het gebruik van een heleboel mobisites kannibaliserend is voor de PC sites. Voorbeeld: 9292 gebruik je niet meer voordat je weggaat, maar onderweg naar het station. Files en Flitsers precies zo; dus niet meer voordat je vertrekt, maar al onderweg. TV Gids bekijken doe je op de bank en ik zal maar niet spreken over wat er allemaal vanuit bed bekeken gaat worden…


  18 september 2008 om 09:14
  Mark de Bruin

  Welke mobiele website worden door die 19.000 panel leden bezocht? Is daar een top 20 van te geven?


  18 september 2008 om 10:07
  lbroekman

  Behoor sinds een maand of twee ook tot deze groep.

  Browser: Opera Mini (top)

  Toepassingen: OV9292/NS.nl, Plaxo, RememberTheMilk

  Apps: Twitter, Google Maps, Shozu (foto), NOS Mobiel (nieuws, sport en files), Gmail onderweg van/naar kantoor (scheelt elders tijd).


  18 september 2008 om 10:27
  mobiel internet

  Mijn verwachting is dat deze lijst veer overeenkomsten zla hebben met de meest bezochte mobiele sites. “

  Dat denk ik zelf ook. Mobiele websites worden op den duur overbodig, omdat telefoons ook normale websites juist kunnen renderen.


  20 oktober 2008 om 16:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!