Google koopt Digg voor ca. 200 miljoen dollar

23 juli 2008, 14:03

Google koopt Digg voor ca. 200 miljoen dollarHet gerucht gaat al enkele maanden dat Google de populaire Amerikaanse democratische nieuwssite Digg gaat overnemen. Volgens Michael Arrington van TechCrunch, is de onderhandeling tussen beide partijen in de eindfase en wordt Digg overgenomen voor een bedrag van ca. 200 miljoen dollar.

Digg is een democratische nieuwssite waarbij de lezers bepalen wat het nieuws is. Iedereen die zich registreert kan op internet gevonden artikelen toevoegen aan de website. Door op artikelen te stemmen, bepalen bezoekers de nieuwswaarde ervan. De website bestaat sinds november 2004, als experiment van Kevin Rose, Owen Byrne, Ron Gorodetzky en Jay Adelson. Pikant detail is dat Microsoft momenteel alle advertenties nog voor Digg verzorgt.

Google experimenteert al een tijd met een Digg-achtig concept waarbij het gebruikers de mogelijkheid biedt om hun mening te geven over zoekresultaten. De verwachting is dat Google na de overname Digg zal gaan inzetten bij de verdere doorontwikkeling van Google News.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Kapitein Moederkoek

  I digg this post!


  23 juli 2008 om 14:58
  René van Gellekom

  Verschrikkelijk al dat soort sites als Digg, EKudos of Nujij. Ze voegen niets noppes nada toe


  23 juli 2008 om 17:29
  Michel Rijnders

  @Rene: herstel, jij vindt dat ze niets toevoegen. Het grote aantal Digg-users denkt daar iets anders over 😉


  23 juli 2008 om 19:05
  media

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook mijn bedenkingen heb over deze overname. Waarom een bedrag van 200 miljoen dollar betalen voor een techniek die eenvoudig zelf is te implementeren (sterker nog, dit hebben ze al gedaan) en een groep gebruikers die heel erg gericht is op Digg zelf en waarschijnlijk veel minder interessant is voor Google of Google News?

  Weet iemand uberhaupt om hoeveel leden (en de activiteit van de leden) het hier gaat?


  24 juli 2008 om 02:20
  Deef

  Was google niet lang geleden in de race voor de advertenties van Digg en heeft microsoft niet die deal gekregen. Met een overname zou men daar wel iets aan kunnen doen wellicht…


  25 juli 2008 om 07:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!