Hoe deel je lief en leed online?

7 juli 2008, 08:38

Maarten Lens-Fitzgerald, collegablogger op Dutchcowboys, heeft kanker. Hij leeft intensief online en de gemeenschap leeft mee. Maarten gebruikt zijn blog maartensjourney.com, zijn Flickr-account en vooral Twitter om zijn ervaringen met anderen te delen. Zijn afspraken in het ziekenhuis worden via Google geregeld.

Hierboven het tweede interview met Maarten. Hij verteld o.a. over zijn afscheid van zijn oude werkgever Rapid Suger, de problemen die je tegenkomt als je als zelfstandig ondernemer wilt verzekeren en hij blikt terug op zijn eerste chemokuur. Maarten blijft lachen, zit vol met positieve energie, heeft een geweldige vrouw en laat iedereen meekijken in zijn leven tijdens deze rottijd maar gaat volgende week vol vertrouwen het ziekenhuis in. Volgens hem helpen de web2.0 tools enorm om er gewoon normaal onder te blijven. Digitaal meeleven helpt!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

11 Reacties

  media

  Opnieuw een mooi en indrukwekkend interview (ik volg Maarten ook via zijn blog en twitter). Heb bewondering voor de manier waarop hij zich hier doorheen slaat. Vraag we wel eens af of ik ook zo ver zou kunnen en durven gaan.

  Maarten, heel veel sterkte!


  7 juli 2008 om 16:06
  mgvandenbroek

  Ben ook impressed. Sterkte de komende tijd, Maarten!


  7 juli 2008 om 16:08
  Jacobien

  @Marco,

  Wees niet te hard voor jezelf. Ik heb een abonnement op revalidatiecentra en kan je vertellen dat iedereen op een andere manier met zijn/haar ziekte omgaat. Sommige zoeken contact met allerlei mensen terwijl anderen zich terugtrekken. De een is heel open en de ander gesloten. De een wil nog zo veel mogelijk uit het leven halen terwijl de ander juist wil genieten van het moment.

  Maarten gaat met zijn ziekte om op een manier die bij hem past en die hem goed doet. Dat wil niet zeggen dat die manier ook voor jou zou werken of dat jouw manier slechter of minder moedig zou zijn.


  7 juli 2008 om 18:41
  Kletskous

  Wat een armzalig interview. De vraagsteller lijkt totaal geen oog te hebben voor de persoonlijke ervaringen. Succes en veel sterkte Maarten!


  7 juli 2008 om 21:43
  henkjanwinkeldermaat

  Mooi interview, Vincent. Relativerend. Maarten, heel veel sterkte.


  8 juli 2008 om 06:46
  vincente

  @kletskous vermeld je eigen naam bij dit soort onderwerpen en discussies. Begrijp je kritiek ook niet goed waardoor ik niets kan veranderen/verbeteren de volgende keer en dat vind ik vervelend.


  8 juli 2008 om 07:36
  Kletskous

  @Vincent: Mijn naam is gemakkelijk te vinden via de link naar mijn blog. Het is inderdaad gemakkelijk om kritiek te hebben en er niet bij te zeggen waarom. Persoonlijk vond ik de benadering wat cynisch en ook dat je meer je eigen vragenlijst afvuurt, zonder echt te reageren op wat er terugkomt.

  Catharina Bethlehem


  8 juli 2008 om 08:49
  Jacobien

  Lieve jongens en meisjes,

  Laten we hier niet gaan discussieren over hoe je iemand in een dergelijke situatie moet interviewen.

  Maarten is ziek, niet gek. Als hij het ergens niet mee eens is of niets vindt, geeft hij dat heus wel aan.

  Als jullie elkaar wat te melden hebben, doe dat dan svp per mail of telefoon.


  8 juli 2008 om 09:23
  Kletskous

  @Jacobien; je hebt gelijk hoor. Vanwege het onderwerp had ik mijn dag niet en vandaar de reactie, maar ieder zijn stijl.


  8 juli 2008 om 10:00
  ronald ter voert

  Ondanks de situatie fijn je weer semi-live te horen en zien. Moet overigens vaak aan je denken, en dat terwijl we elkaar niet vaak hebben gesproken. Heel veel sterkte man. Zet ‘m op.


  8 juli 2008 om 16:38
  Paul Molenaar

  Wat een schrik: ben maandenlang van de radar geweest en lees nu voor het eerst over Maarten’s enorm nare situatie. Heel veel sterkte, uiteraard en zal meedoen aan de kaartenactie – ook vanwege het algemene doel, maar toch heel erg vooral om daarmee indirect jou een hart onder de riem te steken. Ik zal je blog volgen – je mag je (op afstand) gesteund voelen…


  18 augustus 2008 om 08:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!