Tour de France in Google Maps

5 juli 2008, 08:32

De Ronde van Frankrijk begint vandaag. Google reed voor zijn toepassing Street View in Google Maps alvast bijna de hele route. Alle 21 etappes worden gemarkeerd op de kaart, zodat kijkers letterlijk worden meegenomen op een reis van meer dan 3500 km die leidt van de Britse kust, langs de 21 haarspeldbochten van de beruchte helling Alpe d’Huez tot de finish op de Champs Elysees. Google laat daarvoor een Toyota Prius door de straten rijden met camera’s op de auto. Hierdoor wordt steeds een 360 graden foto gemaakt. Zo kunnen routes of plekken van tevoren bekeken worden alsof je er zelf staat. De Tour kaart is beschikbaar op google.nl/tourdefrance2008.

Google werkt bij het initiatief samen met de Tour-organisatie. “Dit is een nieuwe manier om de Tour de France te beleven, de podia te ontdekken waar de winnaars zullen staan of een stad of route te zoeken waar het peleton langs zal komen”, aldus Tour-directeur Christian Prudhomme. “Ik weet zeker dat het publiek van de Tour de France gebruik zal maken van deze verrassende functionaliteit.” (via: Telegraaf).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!