Viral Friday: Jessica Alba Staring Contest

16 mei 2008, 07:23

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor IBeatYou.com met Jessica Alba Staring Contest. Na haar playback avontuur anderhalve maand geleden voor de online competitie site IBeatYou van haar verloofde Cash Warren gaat ze een nieuwe uitdaging aan: zo lang mogelijk staren zonder met je ogen te knipperen. Op plek 2, Apple Mac Music Video. De 23-jarige filmmaker Dennis Liu, werkzaam als producer bij BBDO in New York, creëerde voor de groep Bird & the Bee een zeer creatieve clip op het nummer Again & Again die zich afspeelt op een Mac OS X. Blu maakt met MUTO de top 3 deze week compleet. MUTO heet de nieuwste video van de Italiaanse straatartiest waarin hij streetart en stopmotion verenigt.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

3 Reacties

  Logfather

  Ik volg MF al een tijdje en dat is zeker wel handig gebleken nu ik op mijn opleiding (Interactieve Media in Amsterdam) marketing gerelateerde vakken krijg. Ik heb nu het vak marketing communicatie van een docent die ZEGT er verstand van te hebben, maar dit betwijfel ik nu ten zeerste. Projectgroepjes moesten een eigen onderwerp presenteren en afgelopen week was viral marketing aan de beurt. Ik verwachte een verhaal over de type filmpjes/concepten/producten die jullie op Viral Friday behandelen, maar de hele presentatie ging over email en dat viral marketing bestaat uit het versturen van emails naar grote groepen mensen… Ik vroeg daar naar want ik begreep er niks aan, maar de docent zei dat ze het precies goed hadden beschreven. Ligt het aan mij of is dat totaal niet waar?


  16 mei 2008 om 10:38
  Paul van Veenendaal

  @Marco incl. de Nederlandse viral top 5 van 2007 😉 Erg benieuwd naar het MF Jaarboek 2008!


  16 mei 2008 om 10:50
  mvkranenburg

  Hi Paul, alweer een leuke top 10. Vooral kijk ik natuurlijk naar Travel gerelateerde zaken en vooral de laatste viral in je Top10 van Lastminute.com is echt een topper. Je kan gewoon je inleven hoe het zou zijn als je er op dat moment bij zou zijn. De verbaasde gezichten en verassing keer op keer. Subliem.


  16 mei 2008 om 15:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!