Viral Friday: Lufthansa Airbus A320

7 maart 2008, 10:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Lufthansa Airbus A320. Afgelopen weekeinde kregen de inzittenden van een Airbus A320 de schrik van hun leven, vanwege zware rukwinden tijdens het landen in Hamburg. Dankzij het koelbloedige optreden van de 24-jarige co-pilote werd een vliegtuigramp ternauwernood voorkomen. Op plek 2, Jack Nicholson met Jack and Hill. Drievoudig Oscarwinnaar Jack Nicholson betuigt in een webvideo zijn steun aan de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Kanye Hands maakt de top 3 deze week compleet. Sinds 2006 is er een ware rage gaande op internet rondom het nummer “Harder, Better, Faster, Stronger” uit 2001 van het Franse duo Daft Punk. Na diverse clips waar de song centraal staat, doet ook het YouTube duo Barats & Bereta met het nummer Kanye Hands het erg goed. De muziekvideo werd in slechts twee weken 1,3 miljoen bekeken.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

6 Reacties

  Mark Kamphuis

  @ Bennie De virals zien er niet egt nederlands uit?


  7 maart 2008 om 15:00
  media

  Sluit me aan bij Mark, er is zeker interesse in overzicht van Nederlandse virals. Heb deze vraag ook al eens gesteld aan Paul maar blijkbaar zijn er te weinig goede Nederlandse virals. Vraag me wel af of dat ligt aan de durf van adverteerders, de creativiteit van de bureaus of is de Nederlandse consument niet geinteresseerd in virals? Er zijn inmiddels wel aardig wat games voorbij gekomen uit Nederland, maar echte toppers in de vorm van video’s maar heel beperkt.

  Misschien moeten we het omdraaien, wie kent goede Nederlandse virals?


  7 maart 2008 om 15:06
  Mark Kamphuis

  Waarschijnlijk zijn we in nederland al snel blij, want bijvoorbeeld Apekooi was een draak van een game maar heeft toch een gouden spin gekregen 😉


  7 maart 2008 om 16:34

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!