Heb jij het beste mobiele concept van 2007?

12 februari 2008, 10:38

{title}MoMo Amsterdam en SpinAwards werken samen voor de verkiezing van het Beste Mobiele Concept van 2007.

Op 3 april 2008 worden voor de 10de keer de SpinAwards uitgereikt: de belangrijkste jaarprijzen op het gebied van digitale media, creativiteit en interactiviteit. MoMo speelt een belangrijke rol in de categorie Beste mobiele concept. In het verleden werden er namelijk regelmatig te weinig mobiele concepten aangedragen, met als gevolg dat deze categorie bij de SpinAwards geen representatief beeld gaf van wat er op dit gebied gemaakt werd in Nederland. MoMo is naar onze mening met 940 leden groot en levend genoeg om hierin een constructieve rol te spelen. Dit past ook bij onze hoofddoelstelling om de mobiele internet sector in Nederland te stimuleren. We willen daarom Nederland en het buitenland laten zien, wat er allemaal op mobiel gebied in Nederland wordt gemaakt.

Onder de SpinAward categorie “beste mobiele concept” vallen alle nederlandse concepten die direct te maken hebben met de inzet van een mobiel apparaat (mobiele telefoon, smart phone, PDA, tablet). Het gaat hier met nadruk om werk waarin een mobiele toepassing de hoofdrol speelt. Dus een SMS campagne binnen een grote crossmediale campagne komt niet in aanmerking voor deze award.

De Stichting SpinAwards werkt met een jury-model. Aangezien er twee mensen (Yuri van Geest en Raimo van der Klein) van MoMo in de zes-koppige jury zitten, is onafhankelijkheid en inhoudelijke objectiviteit vanuit MoMo meer dan geborgd.

Hoe kunnen jullie hierin een bijdrage leveren ?

Wij zoeken 20 spraakmakende en succesvolle cases op mobiel. Ben je lid van MoMo en geinteresseerd in deelname, stuur dan

voor donderdagmiddag 14 februari 16.00 uur

een aanvraag naar awards@mobilista.nl met de volgende informatie:

* Naam bureau of bedrijf

* Naam opdrachtgever (mits van toepassing)

* Naam concept/campagne

* Contactgegevens (email en telefoonnummer)

* Hele korte omschrijving case (1 alinea is genoeg, de daadwerkelijke inzending biedt meer ruimte)

De twintig aanvragen worden door MoMo gesponsord en hoeven zodoende geen inschrijfgelden te betalen. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Behoor je tot de twintig gelukkigen, dan ontvang je donderdag rond 18.00 uur een bevestigingsmail met instructies voor de daadwerkelijke inzending. Doe dat voor vrijdag middernacht, want dan ding je mee voor een SpinAward!

Wij denken dat dit niet veel tijd kost zodat de strakke planning kan worden gehaald. Alle ingezonden mobiele concepten worden bovendien volgende week vermeld op mobilemonday.nl (feedback van jullie is zeer welkom).

Wat hebben jullie hieraan?

Het verleden van SpinAwards heeft duidelijk aangetoond dat winnaars van SpinAwards daar nationaal en internationaal op allerhande manieren de vruchten van plukken. De uitreiking vind plaats op groot feest op 3 April waarbij de top van de digitale en creatieve industrie bij elkaar komt.

Wat betekent dit voor de andere MoMo Awards zoals aangekondigd ?

Binnen de SpinAwards is er door de brede cross digimediale opzet geen tijd om de resterende mobiele awards onder de aandacht te brengen. Deze resterende awards (beste mobiele website, beste mobiele campagne, beste mobiele bedrijf, mobiele persoon van het jaar, meest overbodige mobiele feature en beste mobiele start-up) zullen wij vanuit MoMo op een later tijdstip samen met jullie invullen en bovenal beoordelen. Samen, met zijn allen.

Raimo (1973), getrouwd en vader van twee dochters en was vóor internet- en UMTS hypes al actief in mobiel. Raimo heeft gewerkt voor Nokia Networks, Nokia Mobile Phones en KPN. Altijd in rollen die gericht waren op innovatie, marketing en sales. Door de jaren heen een sterke visie ontwikkeld over mobiel. Raimo is creatief, strategisch probleemoplossend, gevoelsmens en werkt sterk intuitief. Raimo is partner in SPRXmobile. Hiernaast is Raimo oprichter van Mobile Monday Amsterdam ( www.mobilemonday.nl, 1300+ leden), een netwerkevent voor mobilistas in Nederland. Hij spreekt verder graag over The Mobile Life. Voor meer informatie zie links hieronder: SPRXmobile, Twitter, Del.icio.us, Flickr, , , Email me: info [at] mobminds.com, IM/Gtalk: raimovanderklein [at] gmail.com,

Categorie
Tags

1 Reactie

    Mathijs

    Leuk initiatief Raimo, ben al warm gemaakt voor mobiliteit en internet tijdens MoMo,

    moet het trouwens niet 2008 ipv 2007 zijn?


    12 februari 2008 om 21:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!