ReclameReview: ChocoPrince

6 februari 2008, 09:38

ChocoPrince gaat op de slapstick-toer met deze commercial.

Credits:

Creatie: Annemarie Ooms, Anneke van de Watering (Y&R Not Just Film)

RTV: Françoise Tanis

Regie: Daan Hocks (Bäst)

Offline: The Ambassadors

3D Demo: Robbert Okker

Online: Remco Smit, Pa Sa-ardkitinun

Geluid: Marco Baay

Klant: Lidewij Kolmer, Silke van Bockel, Lydia Thomas

Voor:

De commercial is op een klassieke manier gefilmd. Na de twee aparte openingsscènes met zoon en moeder zien we een doorsnede van het huis waarin beide hoofdpersonen kriskras door het huis lopen zonder elkaar tegen te komen. De muziek versterkt het grappige effect daarvan. Je hebt als kijker echt het idee dat je toeschouwer bent. Erg leuk gedaan!

Tegen:

De botte manier waarop de slogan “Sommige momenten vragen om ChocoPrince” wordt gevisualiseerd. Zodra moeder en zoon elkaar treffen in de keuken roept zij direct “ChocoPrince!” en grijpt naar het kastje met de koekjes. Het lijkt alsof alle aandacht in de overzichtscène is gestoken en niet in de clou. Alsof dat ook nog even in de 30 seconden gepropt moest worden.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

4 Reacties

  MaartenThuisen

  Ik vind het eerlijk gezegd niks. Het is te gemaakt en spreekt me niet aan. Het is weer een andere vorm van “tijd voor ons product!” reclame.


  6 februari 2008 om 15:13
  media

  Gaap…


  6 februari 2008 om 18:18
  Floris Waals

  Deze reclame doet mij inderdaad ook helemaal niets. Leuk gefilmd kan ik in meegaan maar niets in mij peinst er ook maar over om die cholesterolbommen te kopen 😉

  Doe mij dan maar wasmiddelreclames. 🙂


  7 februari 2008 om 22:55
  daniel

  ze speken van gezond maar als je ingredienten zit het vol met suiker 14g is erg veel dan kun je u voorstellen hoe gezond het wel is en dat geven ze dan aan kinderen de solgang doet je er naar verlangen en je word er aan verslaaft de ene dan nog eentje want de suiker doet je verlangen naar meer.de reclame is misleidend


  11 maart 2017 om 05:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!