Hoeveel weblogs zijn er wereldwijd?

Hoeveel weblogs zijn er wereldwijd?
,

Hoeveel weblogs zijn er wereldwijd?

Momenteel schrijf ik het Marketingfacts Jaarboek 2008. Hoofdbron voor het jaarboek is Marketingfacts. Jullie postings dus! In de nieuwe uitgave komt ook het hoofdstuk Weblog & Marketing aan bod. Aspecten als ‘schatten marketeers weblogs op waarde’ en ‘heeft bloggen de top bereikt’ komen daarin aan bod. Graag wil ik het hoofdstuk starten met een laatste stand van zaken: hoeveel weblogs zijn er nu wereldwijd, welke themablogs zijn populair (aantal bezoekers) en welke landen tonen nog echte groei. Maar het valt nog niet mee om de meest up-to-date cijfers hierover te verkrijgen (tot vorig jaar publiceerde Dave Sifry periodiek een overzicht van de blogs in de Technorati-database). Kunnen jullie mij helpen aan deze informatie? Ik de postings graag tegemoet. Ook andere aspecten die volgens jullie niet mogen ontbreken in het hoofdstuk Weblog & Marketing zijn welkom!


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik hanteer zelf nog steeds de schatting dat er wereldwijd ca. 200 miljoen weblogs zijn (en ruim 1 miljoen in Nederland). De grootste groei is er al een tijdje uit en mijn persoonlijke inschatting is dat er op dit moment een evenwicht is tussen aantal beginners en stoppers. Vergeet ook niet dat er inmiddels een aantal alternatieven zijn voor mensen (denk aan social networks als MySpace, Hyves, etc maar ook platformen als Twitter). In principe bevatten deze alternatieven ook een weblog-component dus de vraag is of je die wel of niet moet meenemen.

  Zal nog eens kijken wat ik aan cijfers kan vinden (kom ik later op terug). Wellicht een aardig begin is deze lijst te doorlopen:
  http://www.marketingfacts.nl/dossiers/businessblogs/

  geplaatst op
 • Misschien is het ook aardig om de corporate blogs in Nederland (eindelijk) eens in een wiki te zetten?

  geplaatst op
 • Was ook al op zoek naar dit aantal. Als je dit bericht mag geloven, zijn er alleen al in China 73 miljoen blogs. Dat zijn er dus al meer dan Dave Sifry vorig jaar wereldwijd vond. Kan een definitiekwestie zijn, of een "China-blindheid" van Technorati.

  @Marco: ben wel benieuwd hoe 'educated' die schatting van 200 miljoen is. Wat is de redenering erachter?

  geplaatst op
 • @Bram: Sifry rapporteer alleen wat Technorati indexeert en dat is altijd een onderschatting geweest. Met name de Aziatische blogs zijn daarin nauwelijks meegenomen. Naast China zijn ook Zuid-Korea en Japan grote bloglanden. Veel groter dan de Europese landen en waarschijnlijk zelfs groter dan de VS.

  geplaatst op
 • China:
  http://www.cnnic.cn/html/Dir/2007/12/27/4954.htm

  Europa (niet up to date):
  http://www.eu.socialtext.net/loicwiki/index.cgi?the_european_blogosphere
  http://www.upstream.nl/comments.php?id=80_0_1_0_C

  Wellicht zoeken op blogs AND country dat je dan voor de grootste landen een update kunt vinden!

  geplaatst op
 • Hier is nog een andere bron: http://www.knowledgesearch.org/census/
  Deze kijkt echt naar aantallen (of doet een poging daartoe), terwijl technorati volgens mij meer een popularity contest is ;-)

  Verder nog een stukje over de blogosfeer dat ik zoals aan Hans beloofd nu maar eens afgemaakt hebt. Wellicht leuk ter inspriratie - maar ik ben met name benieuwd ook naar jullie mening:
  Blogalisering - de werled wordt kleiner

  geplaatst op
 • Hoeveel blogs zijn er nu in Nederland in de periode 2015 en op de wereld?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.