Hoeveel weblogs zijn er wereldwijd?

30 januari 2008, 07:07

Hoeveel weblogs zijn er wereldwijd?

Momenteel schrijf ik het Marketingfacts Jaarboek 2008. Hoofdbron voor het jaarboek is Marketingfacts. Jullie postings dus! In de nieuwe uitgave komt ook het hoofdstuk Weblog & Marketing aan bod. Aspecten als ‘schatten marketeers weblogs op waarde’ en ‘heeft bloggen de top bereikt’ komen daarin aan bod. Graag wil ik het hoofdstuk starten met een laatste stand van zaken: hoeveel weblogs zijn er nu wereldwijd, welke themablogs zijn populair (aantal bezoekers) en welke landen tonen nog echte groei. Maar het valt nog niet mee om de meest up-to-date cijfers hierover te verkrijgen (tot vorig jaar publiceerde Dave Sifry periodiek een overzicht van de blogs in de Technorati-database). Kunnen jullie mij helpen aan deze informatie? Ik de postings graag tegemoet. Ook andere aspecten die volgens jullie niet mogen ontbreken in het hoofdstuk Weblog & Marketing zijn welkom!

Hans van der Mey is freelance copywriter en internetadviseur. Met One Step More adviseert hij bedrijven op het gebied van websites en (online)communicatie≺. Door zijn parate kennis schrijft Hans frequent boeken, vakartikelen en educatieve hoofstukken binnen handboeken. Voorbeelden zijn het Marketingfacts Jaarboek 2008 en 2009, het IAB Digital Marketing Book 2005, artikel in ADFOresult en Het E-Commerce Handboek. Vanaf 2002 heeft Hans gewerkt voor o.a. Achmea, Microsoft, Wanadoo, ING Bank, Lotto, Toto en Krasloten. Momenteel werkt Hans voor ProServe en Zuwe (webteksten) en voert hij voor ACHMEA het externe projectmanagement van een geheel nieuw intranet voor FBTO en Centraal Beheer.

Categorie
Tags

19 Reacties

  media

  @Bram: Sifry rapporteer alleen wat Technorati indexeert en dat is altijd een onderschatting geweest. Met name de Aziatische blogs zijn daarin nauwelijks meegenomen. Naast China zijn ook Zuid-Korea en Japan grote bloglanden. Veel groter dan de Europese landen en waarschijnlijk zelfs groter dan de VS.


  30 januari 2008 om 08:33
  Sherry

  Hoeveel blogs zijn er nu in Nederland in de periode 2015 en op de wereld?


  9 augustus 2016 om 10:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!