Tribbox een user generated settopbox?

29 januari 2008, 19:35

Tribbox een user generated settopbox?Het Rotterdamse AHT (Advanced Home Technology} International, ontwikkelaar van hoogwaardige multimedia hardware, heeft recentelijk de Tribbox geïntroduceerd. De Tribbox is een settopbox met geavanceerde Nederlandse p2p-software aan boord. De box “draait” op het inter-operabele Linux, speelt in HDTV kwaliteit uit en is alleen online (inclusief toolkit) voor 310 euro te koop. De p2p sectie maakt gebruik van Tribler software.

Tribler is ondermeer ontwikkeld door de Technische Universiteit Delft. Een interessante ontwikkeling die een wat nadere beschouwing verdient.

De Tribbox is bedoeld voor de grote schare Linux-enthousiastelingen die volgens de bedenkers hun eigen toepassingen voor het mediacenter zullen maken. AHT’s CTO Ron van Herk; “Gebruikers kunnen er Linux-applicaties op draaien of een persoonlijk mediacenter mee maken.” De Tribbox is gemaakt met de beproefde hardware van ST Microelectronics. De gebruikte ST7109 HDTV single chip H264 decoder draait op Linux. De software is open source, de hardware niet.

De Tribbox is de eerste uit een serie die volgens AHT zal bestaan uit meerdere mediacenters en hybride settopboxen waarmee diverse combinaties met digitale tv-tuners, harde schijven, Tribler en VoiP mogelijk zijn. De tuners werken onder DVB-T, DVB-C en DVB-S2. “Onze eerste focus is op de grote EU-markt. Daardoor ontvangt deze DVB-T-tuner in eerste instantie alleen gratis (Free To Air) zenders.” In Nederland is dat nog voorbehouden aan de publieke omroepen. Later dit jaar zal AHT International een Common Interface-oplossing toe aan de DVB-T versie toevoegen waarmee KPN-smartcards samenwerken, zodat ook alle andere ‘Digitenne’-kanalen zijn te ontvangen” aldus van Herk.

Freeware

De Allsii Media Suite van AHT draait op Windows XP en Vista is hier gratis te downloaden en kan op mediacenters en desktops geïnstalleerd worden. De Allsii-media suite biedt toegang tot 100 gratis tv-streams en 200 gratis online radiozenders, een VoiP-programma, een mediaspeler en een p2p-programma voor het uitwisselen van mediabestanden en het browsen van Bittorrent- en YouTube-aanbod. De premium (5 euro per maand) versie van het programma heeft 1500 gratis tv-streams meer dan 11 duizend radiozenders en podcasts.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  venturo

  Tonie, ik heb zelf een uitstekende relatie met AHT. En regelmatig contact. Ze zullen mij geen andere teksten geven denk ik?


  30 januari 2008 om 10:02
  Tonie

  Kan wel zijn. Maar dan nog kan je linken naar de bron? Het staat vol met links behalve naar waar het citaat vandaan komt.


  30 januari 2008 om 22:19
  venturo

  Tonie de ‘bron’ is AHT en ja er zitten logische overeenkomsten in de citaten.


  31 januari 2008 om 06:28
  Ron van Herk

  Heren, heren! 🙂

  De info uit het artikel op Emerce stamt van Tonie’s interview met mij, en de info op Venturo / Marketingfacts uit het persbericht, denk ik?

  Groeten,

  Ron


  31 januari 2008 om 15:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!