MySpace in Nederland 400.000 gebruikers zegt Derek Fehemers!

29 januari 2008, 15:28


Derek Fehmers, Marketing manager Myspace Nederland, we hebben 400.000 gebruikers sinds juni from vincente on Vimeo.

Dererk Fehmers marketing manager MySpace vertelt over het voor mij onbekende Nederlandse netwerk. Ze hebben inmiddels 400.000 leden en doen 30 miljoen pageviews per maand (hyves heeft er 5 miljoen en doet 3.6 miljard pageviews dus er is nog wat te groeien. Hoe is het voor Murdoch te werken en hoe doet MySpace het internationaal?

Derek kondigde ook net een samenwerking aan met de BBC. Derek heeft hiervoor gewerkt in Afrika en was samensteller van het boek ABZebra. Komt uit een telg van verhalenvertellers. Zijn broer was ceo van IBM benelux en zit nu in China.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

11 Reacties

  media

  Kreeg gisteravond door dat op donderdag 7 februari 2008 MySpace in De Melkweg voor het eerst haar plannen in Nederland presenteert. Aansluitend is er een MySpace feest met optredens van onder andere C-mon & Kypski, Shane Shu en fashion by Tessa Koops.


  30 januari 2008 om 06:38
  T.R.Wijbenga

  Het verschil in ‘pageviews per gebruiker per maand’ is opmerkelijk. 75 ppgpm voor Myspace tegenover 720 ppgpm voor Hyves. Wat betekent dit? Is het aantal inactieve accounts op Myspace veel groter? Of is Myspace veel minder aantrekkelijk om op door te klikken? Ik neig naar een combinatie van een groot aantal minder actieve accounts, en het feit dat Hyves door zijn grootte sowieso al veel meer hits van buitenaf heeft (zoekmachines e.d.). Ik ben benieuwd naar een uitleg van de experts.


  30 januari 2008 om 06:58
  media

  Ik verbaas me ook over het grote aantal Nederlandse gebruikers. Verklaring voor lage aantal pageviews per gebruikers zou inderdaad kunnen duiden op groot aantal inactieve gebruikers. Ik heb ook al jaren een MySpace-account maar doe er helemaal niets (meer) mee.


  30 januari 2008 om 07:53
  Henkjan

  Alleen is Tiesto echt niet groot geworden mede dankzij Myspace hoor Derek…


  30 januari 2008 om 08:05
  Maarten Brinkerink

  Hij weet het mooi te vertellen, al zou ik een paar dingen met een flinke korrel zout nemen:

  – Tiesto groot door MySpace?

  – Daarnaast denk ik dat een groot deel van de Nederlandse leden al lang voor de lancering van de Nederlandse versie op MySpace zaten en dus in een veel langere periode tot stand is gekomen.


  30 januari 2008 om 17:20
  media

  @Bas: ken jij een paar aktieve Nederlandse MySpacers? Ben eigenlijk wel benieuwd wie dat zijn en waarom ze kiezen voor MySpace.


  30 januari 2008 om 20:53
  Radinck

  @ Marco, ik ken ook heel veel actieve MySpacers:

  Drie goede redenen:

  1) MySpace is de bestemming op het internet voor het beluisteren en ontdekken van nieuwe muziek

  2) MySpace is met 200 MM + gebruikers wereldwijd het grootste sociale netwerk ter wereld, dus de meeste reach met lokale sites in meer dan 30 landen

  3) Op MySpace kan je veel meer dan alleen communiceren, het is echt een entertainment portal (kijk naar alle content deals die wij doen met de grootste bedrijven ter wereld!)


  31 januari 2008 om 07:10
  vincente

  @radinck werk jij bij MySpace? Kun jij misschien wat achtergronden verschaffen? Zoals hoeveel zijn die 400k gegroeid sinds Myspace in juli is begonnen?

  Sinds ik het interview heb gehouden kom ik myspace vaker tegen. Zo bleek dat onze Muziek portal man bij Pczapper myspace goed kende omdat ze een aantal lokale initiatieve sponserden waarbij de content exclusief op myspace te vinden was. Hij zag ze echt als een bedrijf wat rondom muziek initiatieven neemt (zoals @radinck verteld).

  Myspace is natuurlijk een giga gebeuren wereldwijd. 200 miljoen mensen, de 2e video sharing site van de wereld (maar volgens mij telt niemand http://www.tudou.com mee die 4x zoveel kijk minuten heeft als Youtube). Misschien hebben we teveen waardering hier voor onze spruitjeslucht, zijn we allemaal vrij oud hier 🙂 en onderschatten hoe giga brands een land als nederland met geringe midellen kunnen penetreren.


  31 januari 2008 om 08:01
  Polle

  Ik ben donderdag 7 ferbuari bij het feestje in Melkweg. Zijn er nog brandende vragen die ik aan de mensen van MySpace kan/moet stellen? (Radinck, Derek: als jullie nog kritische vragen hebben die ik aan jullie moet stellen mag dat natuurlijk ook 😉 )


  4 februari 2008 om 21:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!