MySpace in Nederland 400.000 gebruikers zegt Derek Fehemers!

MySpace in Nederland 400.000 gebruikers zegt Derek Fehemers!


Derek Fehmers, Marketing manager Myspace Nederland, we hebben 400.000 gebruikers sinds juni from vincente on Vimeo.

Dererk Fehmers marketing manager MySpace vertelt over het voor mij onbekende Nederlandse netwerk. Ze hebben inmiddels 400.000 leden en doen 30 miljoen pageviews per maand (hyves heeft er 5 miljoen en doet 3.6 miljard pageviews dus er is nog wat te groeien. Hoe is het voor Murdoch te werken en hoe doet MySpace het internationaal?

Derek kondigde ook net een samenwerking aan met de BBC. Derek heeft hiervoor gewerkt in Afrika en was samensteller van het boek ABZebra. Komt uit een telg van verhalenvertellers. Zijn broer was ceo van IBM benelux en zit nu in China.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Kreeg gisteravond door dat op donderdag 7 februari 2008 MySpace in De Melkweg voor het eerst haar plannen in Nederland presenteert. Aansluitend is er een MySpace feest met optredens van onder andere C-mon & Kypski, Shane Shu en fashion by Tessa Koops.

  geplaatst op
 • Het verschil in 'pageviews per gebruiker per maand' is opmerkelijk. 75 ppgpm voor Myspace tegenover 720 ppgpm voor Hyves. Wat betekent dit? Is het aantal inactieve accounts op Myspace veel groter? Of is Myspace veel minder aantrekkelijk om op door te klikken? Ik neig naar een combinatie van een groot aantal minder actieve accounts, en het feit dat Hyves door zijn grootte sowieso al veel meer hits van buitenaf heeft (zoekmachines e.d.). Ik ben benieuwd naar een uitleg van de experts.

  geplaatst op
 • Ik verbaas me ook over het grote aantal Nederlandse gebruikers. Verklaring voor lage aantal pageviews per gebruikers zou inderdaad kunnen duiden op groot aantal inactieve gebruikers. Ik heb ook al jaren een MySpace-account maar doe er helemaal niets (meer) mee.

  geplaatst op
 • Alleen is Tiesto echt niet groot geworden mede dankzij Myspace hoor Derek...

  geplaatst op
 • Hij weet het mooi te vertellen, al zou ik een paar dingen met een flinke korrel zout nemen:

  - Tiesto groot door MySpace?
  - Daarnaast denk ik dat een groot deel van de Nederlandse leden al lang voor de lancering van de Nederlandse versie op MySpace zaten en dus in een veel langere periode tot stand is gekomen.

  geplaatst op
 • 400.000 gebruikers is aardig, ik merk dat in de muziek scene's waar ik in zit veel Myspace gebruikt wordt, vooral door de artiesten, dus ook door de fans. Meer dan Hyves, hoewel ze ook allemaal een Hyves account hebben.

  Wel grappig dat ik op dezelfde dag de oproep lees Delete your myspace account (moet ik er eerst één aanmaken)...
  http://www.kremweblog.nl/archives/280

  geplaatst op
 • @Bas: ken jij een paar aktieve Nederlandse MySpacers? Ben eigenlijk wel benieuwd wie dat zijn en waarom ze kiezen voor MySpace.

  geplaatst op
 • @ Marco, ik ken ook heel veel actieve MySpacers:

  Drie goede redenen:

  1) MySpace is de bestemming op het internet voor het beluisteren en ontdekken van nieuwe muziek
  2) MySpace is met 200 MM + gebruikers wereldwijd het grootste sociale netwerk ter wereld, dus de meeste reach met lokale sites in meer dan 30 landen
  3) Op MySpace kan je veel meer dan alleen communiceren, het is echt een entertainment portal (kijk naar alle content deals die wij doen met de grootste bedrijven ter wereld!)

  geplaatst op
 • @radinck werk jij bij MySpace? Kun jij misschien wat achtergronden verschaffen? Zoals hoeveel zijn die 400k gegroeid sinds Myspace in juli is begonnen?

  Sinds ik het interview heb gehouden kom ik myspace vaker tegen. Zo bleek dat onze Muziek portal man bij Pczapper myspace goed kende omdat ze een aantal lokale initiatieve sponserden waarbij de content exclusief op myspace te vinden was. Hij zag ze echt als een bedrijf wat rondom muziek initiatieven neemt (zoals @radinck verteld).

  Myspace is natuurlijk een giga gebeuren wereldwijd. 200 miljoen mensen, de 2e video sharing site van de wereld (maar volgens mij telt niemand http://www.tudou.com mee die 4x zoveel kijk minuten heeft als Youtube). Misschien hebben we teveen waardering hier voor onze spruitjeslucht, zijn we allemaal vrij oud hier :-) en onderschatten hoe giga brands een land als nederland met geringe midellen kunnen penetreren.

  geplaatst op
 • Hyves heeft een first-comer advantage in Nederland, zekers..
  Maar wereldwijd is er geen vergelijking.

  MySpace biedt dezelfde community elementen als Hyves, met daarnaast een ongelooflijke berg content. Tweede werelwijd in aantal videos -- 50M PM, vorig jaar meer dan 3 billion songs streamed. Reinventing the distribution model voor muziek, video, tv, etc. MySpace en Hyves vallen allebei in de category 'Sociaal Network', en dat betekent een zo leuk mogelijke ervaring voor onze gebruikers creëren, maar we doen dit op verschillende manieren.

  Tiesto is niet groot geworden via MySpace, hij is wel dankzij MySpace flink gegroeid - met 333,365 vrienden (ietsje meer dan de laatste keer dat ik naar zijn profiel keek!!)
  Met profielweergave: 7,043,135, en zelfs ingehuurde mensen die zijn MySpace profiel bijhouden is het duidelijk dat MySpace een belangrijk onderdeel is van zijn plannen for world domination: http://nlpop.blog.nl/nederlandse_djs/2006/03/17/tisto_heeft_personeel_om_vriendjes_te_maken

  geplaatst op
 • Ik ben donderdag 7 ferbuari bij het feestje in Melkweg. Zijn er nog brandende vragen die ik aan de mensen van MySpace kan/moet stellen? (Radinck, Derek: als jullie nog kritische vragen hebben die ik aan jullie moet stellen mag dat natuurlijk ook ;) )

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.