Samenwerking TomTom en Google Maps

5 december 2007, 09:45

Samenwerking TomTom en Google MapsVandaag maakt TomTom bekend dat ze een samenwerking aangaan met Google Maps. Binnenkort is het mogelijk om adressen op te zoeken in Google Maps en deze informatie via de functie “Stuur naar GPS” naar je TomTom te sturen voor navigatie doeleinden.

Google Maps ontwikkelt zich tot een serieuze concurrent van navigatie aanbieders zoals TomTom, mede door de mobiele versie van Google Maps. Google Maps biedt o.a. real-time verkeer informatie, laat metro & tram stations zien, is een routeplanner om snelwegen te vermijden en heeft foto’s op straatniveau in Street View. Vergeet ook niet de locatiebepaling binnen de mobiele versie, die zowel met als zonder GPS werkt.

Mede daarom ontkom ik niet aan de gedachte dat deze samenwerking tussen TomTom en Google Maps is aangegaan vanuit de gedachte “If you can’t beat them, join them”. Wat mij betreft een zeer slimme zet van TomTom, zeker gezien het grote en groeiende gebruik van Google Maps. Voor TomTom betekent dit veel in de navigatiemarkt. Ik denk niet dat de overeenkomst exclusief is, maar voorlopig zijn ze hun grote concurrent Garmin hiermee een stap voor.

Google Maps introduceert binnenkort de functie “Stuur naar GPS” om adressen vanuit Google Maps naar je TomTom te sturen. Het gekozen adres wordt naar de TomTom verstuurd als die met het internet verbonden is via TomTom HOME, een gratis softwareapplicatie die TomTom zijn klanten biedt. Bestuurders kunnen vervolgens naar hun nieuwe bestemming navigeren, de locatie op de kaart van de TomTom bekijken of als ‘favoriet’ opslaan om later te gebruiken.

Bron: Zibb

Eduard Blacquière
Freelance SEO Consultant bij Edwords Consultancy

Eduard is freelance SEO consultant. Hij helpt bedrijven hun bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar een data-gedreven SEO & digitale marketing strategie. EdWords.nl is zijn blog en z'n specialisatie is SEO. Als blogger en spreker deelt Eduard kennis en hij is mede-oprichter van het jaarlijkse Friends of Search congres.

Categorie
Tags

5 Reacties

  jorritkreek

  Wanneer verschijnen er op je tom tom google ads? Krijg je korting op je tom tom als je location based advertising toelaat. Of in plaat van rekening-rijden wordt het verdien-rijden….


  6 december 2007 om 07:12
  eduardblacquiere

  @Jorrit Lijkt me een niet onrealistisch scenario, maar dat zal nog wel even duren denk ik


  6 december 2007 om 07:36
  eduardblacquiere

  @jorrit

  Dank je, ik had het nog niet gelezen. Ik geloof wel in het concept van een platform. Google is ook op dat gebied heel actief en ik zie het ook als belangrijkste ontwikkeling op dit moment.


  2 april 2008 om 16:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!