Viral Friday: Dude!

2 november 2007, 08:55

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Bud Light met Dude. Tussen 1999 en 2002 gebruikte Anheuser-Busch het zeer catchy “Whassup!?” in hun spotjes. Het zorgde voor een ware hype op internet met tientallen spoofs en remakes! Zal het Bud Light opnieuw lukken met Dude? Op plek 2, iPod Touch. Matthijs schreef er eerder deze week op Marketingfacts al over: Apple gaat een zelfgemaakt reclamefilmpje voor de iPod Touch, dat door een student op YouTube is gezet, op TV uitzenden. Het reclamebureau van Apple, TBWA/Chiat/Day, was erg onder de indruk van de creatie van de 18 jarige student. De viral van Hema maakt de top 3 deze week compleet. Gisteren schreef Erik van Roekel over de zeer creatieve animatie van de HEMA! De viral is lovend ontvangen: onhollands goed!, prachtig prachtig, hilarisch. De viral heeft al snel zijn weg naar andere bekende populaire weblogs gevonden zoals VKmag, Retecool, Dutchcowboys en IN10.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

3 Reacties

  schief

  Dude, waarom Hema niet op 1 eigenlijk?


  2 november 2007 om 10:55
  Julius

  Ja inderdaad, die is écht bijzonder


  2 november 2007 om 18:42
  schief

  Paul, bedankt voor je uitvoerige uitleg. Er gaat een hele studie aan vooraf zeg! Van de HEMA ben ik extra gecharmeerd aangezien het lekker Hollands is en puur voor web gemaakt.


  5 november 2007 om 08:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!