De betrouwbaarheid van webrecensies

23 oktober 2007, 05:25

De betrouwbaarheid van webrecensiesAlhoewel het nog onduidelijk is wat nu de invloed is van webrecensies op (online) aankopen, feit is dat steeds meer consumenten gebruik maken van vergelijkingssites.

Afgelopen week las ik een aardig artikel van Gonny van der Zwaag in Emerce over de betrouwbaarheid van webrecencies. Immers, recensies zouden in toenemende mate niet alleen door consumenten maar ook door concurrenten en eigen medewerkers worden geplaatst. Populaire vergelijkingssites zoals Kieskeurig.nl en Iens.nl wapenen zich tegen dit soort fraude aldus van der Zwaag.

De website Iens.nl, waar bezoekers hun mening over restaurants kunnen geven, werkt momenteel aan een opener reputatiesysteem, zodat de meningen van bezoekers transparanter worden. Nu is het niet mogelijk om te zien waar een proever nog meer heeft gegeten en wat zijn oordeel was; dat is binnenkort wel mogelijk. Menno de Vries, oprichter van het vergelijkbare Dinnersite.nl, keurt ongeveer 7% van de recensies af. Het gaat om reacties waarin scheldwoorden staan, waarin beschuldigingen van voedselvergiftiging worden geuit of als er fraude wordt vermoed. Bol.com plaatst de mening van bezoekers over de aangeboden producten. De site heeft dus belang bij positieve reacties, maar volgens marketingdirecteur Michael Schaeffer wordt alles geplaatst zolang het aan de voorwaarden voldoet. Volgens hem bedraagt de hoeveelheid valse recensies minder dan 1%. Webwinkel Coolblue laat binnenkort alleen nog reacties toe van klanten die daadwerkelijk een product hebben gekocht (via: mkbnet).

De oplossing lijkt simpel, op termijn kun je alleen nog maar een recensie achter laten als ook je identiteit bekend is en je niet op een zwarte lijst staat. Vooralsnog denk ik dat de geinterviewden gelijk hebben en het wel meevalt met het aandeel valse recensies. Heeft iemand wellicht marktcijfers?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

44 Reacties

  Jeroen den Haan

  Meer dan in real-life is het online zaak om meerdere meningen aan te horen, en waar mogelijk liefst enigszins onderbouwd. Daarbij komt al snel een stukje statistiek kijken: bekijk je maar genoeg online meningen, dan neemt het gewicht van ‘frauduleuze’ recensies (positief of negatief) vanzelf af. Ikzelf vaar (bijv. voor het boeken van een vakantie) redelijk blind op de mening van anderen, maar ook alleen als dat er genoeg zijn… de meest extreme (en dus frauduleuze?) filter ik er ongemerkt zelf dan al uit.


  23 oktober 2007 om 06:01
  Richard

  Persoonlijk bekijk die websites sporadisch.Niet om het feit dat deze geen interessante informatie zou kunnen bevatten,maar omdat iedereen klakkeloos zijn eigen mening kan deponeren -Iedereen heeft altijd wel een mening-positief of negatief.Concurrenten kunnen zo elkaar maken of breken.En vergeet niet.Alle gedeponeerde informatie is statisch.Wat nu is,hoeft niet altijd zo te blijven.


  23 oktober 2007 om 06:20
  Dennis Hendriksen

  Over een iets andere boeg, maar wellicht wel interessant:

  Wij, Paragin, onderhouden (o.a.) recensies.nl, een site waarop film-, theater-, muziek- en boekrecensies via een aggregator verzameld worden. In april is e.e.a. opgezet als een soort van experiment om onze eigen kennis op dit vlak te vergroten. Vanaf het prille begin zien we daar de twee interessante ontwikkelingen. Zo krijgen wij bijna dagelijks tips binnen van recensieschrijvers (zowel van professionals als ‘gewone’ liefhebbers met een weblog) die graag zelf in het totaal overzicht opgenomen willen worden. Aan de andere kant zien we een sterk groeiend aantal bezoekers die heel bewust meerdere recensies van bijvoorbeeld een film of een boek uit zeer uiteenlopende bronnen lezen.


  23 oktober 2007 om 07:33
  Sebastiaan

  Met grote regelmaat ontvangen wij negatieve recensies via Kieskeurig.nl. Situaties worden omschreven die niet terug te leiden zijn naar een order in ons systeem. Het antwoord van Kieskeurig is dat het een blackbox systeem betreft, waar bij zelf van moeten leren. Wat moet je echter met een recensie waarin iemand claimt “Ik moest 75% retourkosten betalen”, terwijl dit in onze hele geschiedenis nog nooit is voorgekomen? Recensies werken alleen als ze open en bloot voor iedereen inzichtelijk zijn en via een ordernummer door de betreffende retailer gecontroleerd kunnen worden.


  23 oktober 2007 om 08:21
  Bart

  @Sebastiaan: Waarom reageer je niet als bedrijf op je website of kieskeurig met een nette reactie?

  Ik denk dat ik me het meeste kan vinden in de reactie van Jeroen. Zo doe ik het ook ongeveer. Denk dat de gemiddelde consument ook zo te werk zal gaan in de toekomst. Internet kan je keihard afrekenen, dus valse reacties plaatsen stuit wel op wat terughoudendheid bij veel bedrijven. (en dan noem ik niet eens de groep bedrijven die geen weet heeft van discussies over hen op het internet ;))


  23 oktober 2007 om 08:32
  Jeroen Brouwer

  Ik denk eigenlijk dat het tegenvalt en dat er dus veel meer foute reacties worden gegeven dan wordt vermoedt. Het is ook gewoon te makkelijk. Stel: je hebt als eigenaar van een webshop een kwartier en 100 euro over. Wat levert meer op: Google Adwords inkopen of een drietal foute reacties geven bij concurrenten en drie positieve reacties bij je eigen shop neerzetten?

  Overigens denk ik wel dat de massa (die nu zwaar leunt op kieskeurig) dit fenomeen ook door gaat krijgen en binnenkort weer meer gaat kijken en lezen op vaksites ipv op vergelijkingssites.

  Of ben ik de enige die er zo over denkt?


  23 oktober 2007 om 09:08
  Rudolf Jan

  Mijn ervaring is dat je niet erg veel aan recensies hebt. Van producten die net op de martk zijn, kun je meestal geen recensie vinden, of alleen van iemand die het product net heeft gekocht. Eigenlijk heb ik alleen bij Amaazon goede ervaringen. Daar vind je soms 20 recensies over een boek en over de alternatieven. Daar gebruik ik het wel, naast de omschrijving van d einhoud en reputatie van de auteur.


  23 oktober 2007 om 09:22
  Tim van Letht

  Het grote nadeel van recensies vind ik dat je niet kan zien wie de schrijver is. En daarmee is een recensie voor mij vaak al onbetrouwbaar.

  Stel dat iemand heel enthousiast schrijft over zijn nieuwe auto. Hij kan gelijk hebben dat de auto in alle opzichten goed is, maar misschien is het zijn eerste auto. Of reed hij hiervoor in een oud barrel? Je kunt dus nooit zien hoe iemand het product in werkelijkheid ervaart. Als je er een jaar voor hebt gespaard zul je het niet snel negatief beoordelen, al valt het soms tegen. Hetzelfde gaat ook op voor het aankoopmoment. Heeft de schrijver van de recensie het product al een jaar in bezit? Of net gekocht? Dit zie je op heel veel websites vaak niet terug.

  Ik denk dat het aantal concurrenten dat negatief over elkaar schrijft uiteindelijk wel mee zal vallen. Ik kan me haast niet voorstellen dat een Philips zich dagelijks bezighoudt met de recensies van hun scheerapparaten op Kieskeurig.


  23 oktober 2007 om 11:17
  MarktGrip

  Recensies zijn vaak weinig onderbouwd. Consumenten met een product één dag in hun bezit, waarderen betrouwbaarheid met de maximale score. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. In mijn ogen hangt het vaak ook af van het type product.


  23 oktober 2007 om 11:27
  Affiliatemeester

  Het probleem zijn de validiteit en actualiteit van de gegevens. Zelf heb ik ook een aantal sites die worden besproken op reviewcentre.com: 2 negatievere recensies van bijna 3 jaar geleden, maar ze staan wel bovenaan wanneer je op mijn site(naam) zoekt in Google.

  Verder is de gemiddelde consument minder kritisch dan je zou denken: Hoe vaak hoor je niet: ‘er wordt flink reclame voor gemaakt op televisie, dus het zal wel goed zijn’ of ‘het staat op internet, dus het is zo’


  23 oktober 2007 om 11:43
  Alex Hoogeveen

  Dit soort systemen zijn gewoon niet goed doordat een hoop informatie ontbreekt. Je hebt gewoon meer informatie nodig om het gehele plaatje te zien.

  -Echte naam (zoals bij bijvoorbeeld Amazon)

  -Hoe lang is het product in bezit (bijvoorbeeld cool blue)

  -Wat voor reviews zijn er nog meer gegeven

  -Beordeling op meerdere criteria (zoals bijvoorbeeld tweakers.net)

  Ik verwacht zelf dat de gemiddelde consument zijn informatie overal wel een beetje vandaan haalt en dit combineert. Wel is het ongelofelijk wat mensen soms geloven, maar dat was hiervoor ook al zo (al was het toen het vooral de mening van de verkoper in de winkel)

  Ik denk wel dat je altijd een check moet inbouwen. Al is het in de vorm van een positioneringssysteem van de reacties (digg.com) of de gecontroleerde identiteit van de reviewer.


  23 oktober 2007 om 18:47
  mvkranenburg

  Het sterkste is toch een review van iemand die daadwerkelijk het product of dienst heeft ervaren. In de reisbranche blijft Bookings daar toch het voorbeeld, je kan daar zelfs zien wie de review schrijft: een gezin met kinderen, een ouder echtpaar of een jong stel. Je kan dus echt afhankelijk van jouw “profiel” de ervaringen van anderen lezen.

  Maar ik ben het ook eens met Jeroen de Haan: als het echt veel reviews zijn dan neem je de “fake reviews” maar voor lief en lees je daar wel doorheen.

  Blijft staan dat reviews een belangrijk middel is in de laatste fase van het aankoopproces. Stel ik heb nog 2 hotels in mijn voorkeurslijstje en 1 daarvan is slecht beoordeeld dan helpt me dat (ook onbewust) bij het maken van een definitieve keuze.


  25 oktober 2007 om 09:33
  Niek

  Al langere tijd volg ik beroepsmatig de ontwikkelingen rondom webrecensies in binnen-en buitenland. Daardoor zie ik ook regelmatig de vraag over de betrouwbaarheid van webrecensies de kop op steken.

  Maar de de vraag of webrecensies betrouwbaar zijn is m.i. eigenlijk niet zo relevant. Dit is immers ter beoordeling van de lezer. Het feit dat die op internet op zoek gaat naar recencies betekend volgens mij per definitie dat er meerdere bronnen geraadpleegd worden waardoor de invloed van nep-recencies sterk verminderd. Daarnaast dient het eigen verstand van de lezer niet onderschat te worden.

  Veel interessanter is in welke mate het aankoopproces ook daadwerkelijk wordt beïnvloed. Hier is al wel wat onderzoek naar gedaan maar m.i. nog te weinig om daadwerkelijk conclusies aan te verbinden anders dan dat recensies invloed hebben op het aankoopproces. Voor zover bij mij bekend is hier (in NL) ook nog geen wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Ik zou graag harde cijfers willen zien en ben op zoek naar een instelling die dit wetenschappelijk onderzoek zou willen uitvoeren. Wellicht in de vorm van een afstudeeropdracht. Eventueel is er zelfs een klein onderzoeksbudget beschikbaar in de vorm van een innovatievoucher mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Geïnteresseerden kunnen zich per email bij mij melden.

  @Marco

  Binnenkort weer eens contacten ?


  27 oktober 2007 om 09:02
  Bas

  Mijn ervaring is dat het tegenvalt met de betrouwbaarheid.

  Ik heb 2x iets gelezen op een forum waar ik geen flauw idee van had waar het over ging. Ofwel de situatie bestond niet en ja; ze doen het vaak anoniem…

  Daarnaast hebben we een keer een klant gehad die een product bij ons kocht. Het product was ruim buiten de garantie. We boden hem een fifty-fifty deal aan voor de kosten. Meneer ging niet akkoord en chanteerde ons met negatieve publicteit op internet.

  Nu kun je inderdaad reageren op dit soort reacties, maar dit kan ook averechts werken.

  Ik vind eigenlijk dat op dergelijk websites de naam van de klant vermeld moet worden. Tevens zullen dan dergelijke partijen die deze informatie vermelden misschien een ipnummer oid moeten opslaan?


  29 oktober 2007 om 06:40
  Benno R. RENAUD

  Het lijkt mij dat een waardevolle recensie alleen van een professional mag en moet komen. En met een professional bedoel ik dan ook iemand die de recensie schrijft met recht van spreken dankzij professionle kennis van zaken. En niet in de laatste plaats is het noodzakelijk dat de recensent over de juiste dosis inlevingsvermogen in de lezers/consumenten beschikt.


  29 oktober 2007 om 07:51
  mvkranenburg

  Hi Benno, klinkt leuk en logisch. Maar hoe wou je dat doen bij reviews van hotelkamers en vakantie accommodaties? Daar is de consument de professional en die schrijft wat hij wil. Laten we er maar aan wennen.


  29 oktober 2007 om 08:05
  Niek

  @Bas

  Verplaats je nu eens in de huid van je (potentiële) klant. Die leest de recensies en laat zich beïnvloeden ongeacht of ze betrouwbaar zijn of niet. Door niet te reageren ontstaat er een beeldvorming die je helemaal niet wil. Door een korte, op de feiten gebaseerde reactie te plaatsen (Wij kunnen deze bestelling niet traceren. wilt u a.u.b. contact met ons opnemen ) voorkom je discussie en laat je aan je klanten zien dat je je aftersales ook belangrijk vindt.

  Overigens, uit onderzoek blijkt dat een mix van positieve en negatieve reacties als meest betrouwbaar wordt ervaren.

  @Benno

  Preken voor eigen parochie mag maar je gaat voorbij aan de situatie dat UGC nu eenmaal een feit is. De “ideale” klant haalt zijn informatie uit verschillende bronnen . De “professionele”schrijver kan namelijk ook andere belangen hebben. Een negatieve recensie betekend immers geen/minder reclame-inkomsten?


  29 oktober 2007 om 08:18
  Benno R. RENAUD

  @ Martin van Kranenburg

  Ik heb een heel groot respect voor ‘De Consument’.

  Echter is elke reagerende/schrijvende consument klakkeloos te beschouwen als een professionele recensent?

  @ Niek

  Mijn vertrouwen in professionele recensenten is in beginsel steeds groot,…tot het tegendeel bewezen is. Dan houden zij ook op onafankelijke professionals te zijn…


  29 oktober 2007 om 15:34
  Erik Bank

  Als reactie op de post van Niek. Er is al veel onderzoek gedaan naar de invloed van reviews.

  Enkele resultaten:

  91% van de consumenten in de USA zijn regelmatig of af en toe op zoek naar advies over produkten of diensten. (BIGresearch: http://www.bigresearch.com)

  71% van online consumenten leest reviews. (Forrester Research: http://www.forrester.com)

  Ratings en Reviews zijn de belangrijkste functionaliteit op een site, na de search. (JupiterResearch: http://www.jupiterresearch.com)

  63% van consumenten geeft aan dat ze meer geneigd zijn een produkt te kopen van een site wanneer deze produkt beoordelingen en reviews biedt. (CompUSA, iPerceptions: http://www.compusa.com, http://www.iperceptions.com)

  Reviews zorgen voor 21% hogere tevredenheid over de aankoop en 18% hogere loyaliteit.

  39% van de consumenten die via een site met reviews heeft gekocht, geeft aan dat de reviews de belangrijkste factor waren in de overweging tot de aankoop. Dit percentage ligt op 42% bij consumenten die voor het eerst een aankoop via een site deden.

  (Foresee: http://www.foreseeresults.com)

  Reviews verhogen niet alleen de conversies maar ook het traffic.

  (MarketingSherpa: http://www.marketingsherpa.com)

  Het betreft hier user reviews. De invloed van expert reviews die in principe betrouwbaarder en relevanter zijn, is op zijn minst even groot. Een doelgericht onderzoek in NL lijkt me een waardevol initiatief.


  30 oktober 2007 om 09:47
  JeryNek

  cialis success story cialis cost vs viagra cost online silagracialis usual dosage cialis without a, prescription online medicine rx cialis viagra orderinsurance online viagra non generic viagra online pharmacy viagra with paypalon-line pharmacy levitra length of levitra patent levitra prescription online5mg of propecia for hair loss propecia adsl site about propecia


  7 mei 2015 om 13:24
  LestPn

  viagra to buy men’s health pharmacy viagra viagra low costfinasteride rash crotch area propecia usos do propecia side effects go awayreal viagra pills online dapoxetine et cialis buying viagra in mexicocialis disease cialis made in india cialis what is itbuy viagra meds online red viagra viagra store coupons


  8 mei 2015 om 18:47
  Geogbees

  Alternative Names Benign pseudohypertrophic muscular dystrophy Beckers dystrophy Duchenne muscular dystrophyEmail this page to a friendShare on facebookShare on twitterBookmark SharePrinterfriendly version Duchenne muscular dystrophy is an inherited disorder that involves muscle weakness which quickly gets worse.wideningThis group of drugs includes heroin and morphine and synthetic drugs with morphinelike action such as codeine meperidine Demerol and oxycodone OxyContin is sustainedrelease oxycodone.Combining Forms COMBINING FORM MEANING COMBINING FORM MEANING baso leuko chromo karyo coagulo mono cyto morpho eosino myelo erythro neutro brino nucleo granulo phago hemo poikilo hemato sidero hemoglobino sphero iso thrombo Sufxes SUFFIX MEANING SUFFIX MEANING apheresis osis blast penia cytosis phage emia philia gen phoresis globin plasia globulin poiesis lytic stasis oid BLOOD SYSTEM Prexes PREFIX MEANING PREFIX MEANING a an micro anti mono hypo pan macro poly mega Components of blood Study Figure and ll in the blank boxes. ou acheter du priligy focused update ACCFAHA Guidelines for the Diagnosis and Management of Heart Failure in Adults a report of the American College of Cardiology FoundationAmerican Heart Association Task Force on Practice Guidelines developed in collaboration with the International Society for Heart and Lung Transplantation.The individual still has a full range of emotional reactions but often suffers a fair amount of functional impairment because of his or her loss.Practice of Geriatrics.However the basic approach in the various methods of analysis is similar in that the highly complex interactive musculoskeletal system involved in walking andor running is represented by a simplified structure that is amenable to mathematical analysis.


  26 mei 2015 om 04:50
  WiliPa

  However there is no hard scientific evidence to support the use of these. Online pharmacy aureus Anaerobesclindamycin or metronidazole If gramnegative organisms are suspected add a fluoroquinolone or ceftazi dime.That in turn makes us to believe that the word allergy is also redundant.W.Common causes of pernicious anemia include Weakened stomach lining atrophic gastritis An autoimmune condition in which the bodys immune system attacks intrinsic factor protein or the cells that make it.


  27 mei 2015 om 22:06
  JeryNek

  In Europe the elderly were still not receiving specialist medical attention either.Ventilation was sometimes performed using a bellows which might be used to blow tobacco smoke rather than air but the mouthtomouth method proved to be more effective. cialis 5 mg best price usa colorectal surgeon endodontist gastroenterologist nephrologist oral surgeon orthodontist periodontist proctologist urologistWellcome Library London tr.the growth of bones were two cases where various processes had to be regulated in order to achieve the desired condition.


  9 juni 2015 om 08:49
  JeryNek

  The cruelty and unfairness of life sat next to me every day.Update Date Updated by Linda J.He also used ultrasound see p.If two smokers have a heart attack but one stops smoking and the other continues the one who stopped smoking will see a percent Lecture Heart and SoulCardiovascular Disease II T reduction in mortality. cialis 5 mg weakness and partial loss of movementConstitutional symptoms such as fever chills and malaise are common..Because they all represent the same principal mode of action differences in effect profile i.


  9 juni 2015 om 23:13
  LestPn

  We all have allostatic load and it increases over time as we get older.Biofeedback and relaxation exercises may also help to alleviate some of the symptoms. viagra 100 mg best price cornea


  16 juni 2015 om 11:51
  HectTier

  immunoglobulin immunosuppression This may occur because of exposure to drugs corticosteroids or as the result of disease AIDS and cancer.Hobbie and David Cinabro for their careful reading of the manuscript and helpful suggestions. cheap viagra Examples of lung conditions that stiffen and scar the lung are pulmonary brosis radiation damage to the lung and pneumoconiosis.Meanwhile in Paris French brothers Robert and Jean Judet tested a new acrylictype plastic material for the ball.calcium One of the mineral constituents of bone.


  26 juni 2015 om 13:44
  LestPn

  The second is distraction or attentional deployment.Side effects of TMP include hematologic bone marrow suppression renal inhibition of creatinine secretion and hyperkalemiaOther gramnegative bacteria include Proteus Klebsiella Enterobacter and Pseudomonas spp.olfactory nuclei medial preoptic area nucleus accumbens amygdala and hippocampus and hypothalamus paraventricular and ventromedial nuclei. Buy Levitra Online withoutPostMI Endocarditis Myxoma b.The uppermost portion is the manubrium from a Latin term meaning handle.PLoS ONE e Toyota M.


  28 juni 2015 om 15:15
  JeryNek

  Influenza Orthomyxovirus is transmitted via respiratory droplets typically occurring in winter months. Clomid I Headaches can be caused and worsened by stress.and Patton H.The management of urticaria is straightforward and typically is not altered by underlying etiology.In Kansas became the first US state to incorporate brain death into its legal definitions. prix du levitra en medecine This increase in serotonin inhibits ejaculation.Linsidomine Chlorhydrate and Other NO Donors.In Marx J ed.karyo nucleus megakaryocyte leuko white leukopenia mono one single monocyte The cell has a single rather than a multilobed nucleus.This condition called could lead to necrosis of tissue and a cerebrovascular accident. levitra from canada In addition to injecting insulin into the body buttocks thighs abdomen and arms it is also possible to administer insulin through a portable pump which infuses the drug continuously through a indwelling needle under the skin FigureBased on your level of intellectual functioning you are assigned homework or training exercises so that you can increase your scores in those categories where you are lowest.scanty urination E.Figure Accutane osteoporosisExplain why the temperature drops rapidly at night in a desert.The picture was taken in towards the end of World War I.e. Cialis Online Medicines may be needed to control aggressive or agitated behaviors.However the plasma halflife of the peptide is short which may contribute to the fact that systemic side effects are rare when it is administered intracavernosally McMahon Dinsmore et al.It is secreted in times of stress and has an antiinammatory effect.


  19 juli 2015 om 05:57
  Geogbees

  active efficacy minus placebo efficacy with figures between only and Stief et al. viagra before and after photos Heart and lung examination is normal.Aging is an important risk factor for ED and it has been estimated that of men have ED at the age of Melman and Gingell Johannes et al.qh every hour quaque hora qh every hours q.DNA vaccination could help in eradicating these diseases as could genetic studies such as those investigating why sicklecell disease protects people against malaria.and mg tadalafil for weeks was welltolerated and significantly improved erectile function Porst et al. buy viagra uk tesco 247 During sex about million sperm in their nutrient liquid seminal fluid are released into the womens vagina and some make their way through the cervix into the womb and onward into the two fallopian tubes.The accelerated atherosclerosis in diabetics is the reason the target BP is lower in diabetics than in general population and the reason the target LDL is lower in diabetics is less than mg dL.B Xanthelasma.Acta Feinberg A.Before receiving the contrast tell your health care provider if you take the diabetes medication metforminGlucophage.Prevention Never give a child aspirin unless told to do so by your doctor. Viagra Physiology is critical to emotion but the appraisal process is the key.See Figure BA pacemaker sends out electrical impulses to make the heart beat regularly.It is an obstetric emergency. rosa impex pvt ltd viagra severe trauma surgery illness childbirth.Vaccination using the related disease cowpox was safer and eventually led to the eradication of smallpox. levitra presion arterial A prominent name in Ancient Greece more than years ago was Agnodice see p.dentin Primary material found in teeth.


  25 juli 2015 om 13:12
  HectTier

  The increased height A and enlarged hand B and foot C of the affected twin are apparent.Serum BUN and Cr c.Englewood Cliffs NJ PrenticeHall Inc.The production of prostanoids can be modulated by oxygen tension and suppressed by hypoxia. Buy Viagra Paracelsus spent most of his time on long journeys not only around Europe but north to Scandinavia and Russia south to North Africa and east to the Holy Land and Asia Minorperhaps even as far as India and Tibet.In a simple closed fracture the bone is broken but there is no open wound in the skin.Other frontiers of progress are less concerned with new technology than with extending established medical practices.testis testicleEven the adult brain with its highly specialized nerve cells is now known to house stem cells that can generate the three main types of cell in its tissues.This is just below the estimated strength of body tissue. prezzo del cialis originale Rash is characterized by grouped vesicles on an erythematous base.CausesThis is the deposition of fatty compounds on the inner lining of the coronary arteries any other artery can be similarly affected.mucous membrane.Otolaryngology Head Neck Surgery. buy viagra uk tesco 247 A.The model how ever was a daring step in a new direction that eventually led to the development of quantum mechanics.Use of antibiotics in infectious diarrhea has been shown to decrease the duration of illness by hours regardless of the etiologic agent.b Electrical circuit representing a small section of the axon.athletes footThese inflammatory reactions ulti mately lead to erosion and destruction of the joint.See viagra without prescription SSRIs have been associated with lower serum levels of luteinizing hormone folliclestimulating hormone and testosterone.inammationVillousgreatest risk of malignancyAs the number of coins in the experiment is increased the probability of returning to the ordered arrangement of all heads decreases.to tie off or bind B..Needle aspiration of infected bone or bone biopsy obtained in operating room most direct and accurate means of diagnosis. levitra for sale V E SA L I US A N D T H E A NATOM I S T S I am not accustomed to saying anything with certainty after only one or two observations VESALIUS An emboldened Vesalius equipped with fresh human corpses and a new slant on Galen decided to produce his own great work on anatomy.This is the first vaccine approved to prevent cancer.Other protective factors include having a high reward that matches high demand and having a high social status.


  25 juli 2015 om 18:10
  Geogbees

  .What is the likely diagnosis How would you manage this problemSensitivity and positive predictive value of clinical signs of hypogonadism in elderly men.The doctor will close the wound with very small stitches. Viagra C.cell membrane chromosomes cytoplasm DNA endoplasmic reticulum genes mitochondria nucleus M Circle the correct term to complete each sentence.Call or your local emergency number immediately.Adverse reactions GIepigastric pain nausea vomiting Deposits occur in calcified tissues e. free viagra samples before buying It may be caused by an infection or a series of infections most likely viral but genetic predisposition is necessary.B Segmental resection is the removal of a bronchiole and its alveoli one or more lung segments..Congenital disordersHirschsprungs disease B.Breath sounds are coarse but physical exami nation is otherwise negative. retin a The lectures in the first section attempt to define the health of individuals families and communities to assist you in doing your own health assessments.Required for the complications of PUD bleeding perforation gastric outlet obstruction see Table and Figure fiGuRe A An AP chest radiograph in a patient with a perforated duodenal ulcer and acute abdomen.Erectile dysfunction after any type of prostate procedure is an issue.O.The Art Archive Biblioteca Augusta Perugia Gianni Dagli Orti.Nevertheless clinical features vary and some patients have generalized skin involvement. Viagra Online Also the contents are less systematically organized.He then inoculated nearly more people.NurtureGenes Health and DiseaseThis is known as internal radiation therapy or brachytherapy.Peritonitis Buy Accutane Online dReview Trends in Molecular Medicine December Vol.Others include laxatives prokinetic agents cisapride antacids digitalis colchicine antibiotics alcohol magnesiumcontaining antacids and chemo therapeutic agents.


  28 juli 2015 om 22:26
  JeryNek

  of Na ions.With both nontunneled and tunneled central catheters there is easy access but also the risk of infection at the exit site. buy viagra uk tesco 247 Outlook Prognosis Pituitary surgery is successful in most patients depending on the size of the tumor and the experience of the surgeon.In between flareups you may have some mild residual pain and some mild urinary symptoms such as passing urine frequently or an urgent desire to pass urine.But Borellus was one of only a handful of scientists who were exploiting medical microscopy.SSRIs have been associated with lower serum levels of luteinizing hormone folliclestimulating hormone and testosterone.Insulin deficiencyInsulin stimulates the Na K ATPase and causes K to shift into cells.These are premalignant lesions but most do not develop into cancer.abdominal ultrasonography barium enema CT scan of the abdomen endoscopic retrograde cholangiopancreatography endoscopic ultrasonography gastric bypass bariatric surgery gastrostomy G tube HIDA scan laparoscopy liver biopsy nasogastric intubation percutaneous transhepatic cholangiography serum bilirubin small bowel followthrough stool culture stool guaiac HemoccultThe pituitary gland located at the base of the brain secretes other hormones that govern the reproductive functions of the ovaries breasts and uterus. levitra 20mg best price Once the patient is hemodynamically stable an emergent upper GI endos copy is performed which is diagnostic and therapeutic.Heredity may put us at risk for disease essentially giving us limitations but within that range social and behavioral factors may make us more or less likely to get sick or to stay well.We have full ownership rights to Priligy which is currently marketed in countries and is approved in more than countries in Europe Asia and Latin America.A skin biopsy may be needed in unusual cases. buy cialis Greene MD Professor of Obstetrics Gynecology and Reproductive Biology Harvard Medical School Vincent Department of Obstetrics and Gynecology Massachusetts General Hospital Boston Massachusetts Thomas K.For example nerve cells that control movement of the left side of the body are found in the right half of the cerebrum.Around US medical establishments recognized that some rare diseases and conditions such as Kaposis sarcoma a skin cancer and Pneumocystis carinii pneumonia PCP now called P.Glomerular disorders and nephrotic syndromes.Mrs. viagra for men for sale In Charles abdicated as emperor but Vesalius had perhaps knowingly covered this eventuality as well when he dedicated an abridged digest version of De Humani published in less than three months after the original to Charles son Philip.What is diuresisGaughwin P. cheap viagra 100mg Ambulatory Medicine l STEPUP TO MEDICINE FiGure A Right knee AP radiograph showing osteoarthritis.There may be two three or even more P waves before a QRS but the ratio of P waves to QRS complexes e.


  3 augustus 2015 om 20:46
  HectTier

  Comprehensive Gynecology. generic viagra anhidrosisContraception birth control can help prevent unplanned pregnancies.First the data suggest that enrolling Medicare COPD patients in MCOs will result in only modest if any reduction in health care costs.Not so.In Griffin JE Ojeda SR eds. Accutane we can express the pressure drop as RTelementoring and teleteaching allow experienced surgeons to advise monitor and even assist trainees around the world as they practice on animals or computersimulated virtual patients or even given all the safeguards with reallife patients.King and Straus et al The Social Medicine ReaderSignificantly more furosemide is excreted in urine following the IV injection than after the tablet or oral solution.Breathing the act of your heart beating and digestion happen automatically and in response to our environment which might cause us to be more activated or deactivated.PubMed Kadioglu A Grohmann W Depko A Levinson IP Sun F Collins S.Neurologists believe that the two hemispheres have different abilities. antabuse for sale glans penisOthers feel only a prick or stinging sensation.Abscesses can form in almost any part of the body.Part of this balance involved the interaction of metals and other minerals both within the body and outside in the rocks water soil and air. cialis online pharmacy Seventyeightyearold John Smith has had coronary artery disease and high blood pressure for the past years.ppt References Abstract Methods Clinical Utility of Routine Hormonal Diagnostic Tests Benefits of Pharmacologic Treatment Harms of Pharmacologic Treatment Summary Future Research Recommendations Summary of Recommendations and Evidence References NIH Consensus Conference.Rocky Mountain spotted fever mycoplasma spirochetes Treats gramnegative Vibrio cholerae Also treats spirochete causing Lyme disease Borrelia burgdorferi Often used to treat uncomplicated respiratory tract infections such as sinus itis and bronchitis.HDAC inhibitors are the most numerous among these.The development of drug resistance to the ER antago nist tamoxifen involves epigenetic silencing of estrogen regulated genesp. viagra 100mg price vomitingfeces Solid wastes stool.For example a patient with lower extremity edema may be euvolemic or may be totalbody overloaded but intravascularly depleted.


  18 augustus 2015 om 22:03
  Geogbees

  The condition commonly occurs in older women as a consequence of estrogen deciency with menopause.Medications include hydrochlorothiazide warfarin and atorvastatin..Dont lift heavy objects. Viagra Fear and anxiety are normal psychological and physiologic responses to danger.What might explain this troubling finding Recall that depression is currently the top cause of disability in adults to years old worldwide.Talk to your pediatrician if you are concerned about food allergies in your baby.B.It is secreted in times of stress and has an antiinammatory effect.Lowdose standard heparin or LMWH for DVT prophylaxis generic cialis overnight delivery Chronic bacterial prostatitis is not a sexually transmitted infection.However most recent studies have found that cell phones cordless phones and wireless devices are safe and do not increase the risk.Prostate cancer Its the most common form of cancer in men besides skin cancer but only one in men die from prostate cancer. tadalafil cialis from india Progress in hip prostheses continues today with stronger more biocompatible acceptable to living tissue materials ballandsocket designs that dislocate less easily improved cements and bonefriendly surfaces such as micromeshes foamed metal or tiny beads that encourage bone tissue to grow into them creating a stronger bond.Clinical features are similar to those of adenocarcinoma of the stomach e.narrowing of a vesselth ed.A liver transplant may be recommended for persons who develop cirrhosis and liver cancer.Complications include thrombosis of adjacent veins sepsis and even death if untreated.vulvovaginitisThe evaporation of about buy generic cialis visual examination of the abdominal cavity with an endoscope.Textbook of Pulmonary Diseases Vol.et al.e. Cialis Treatment involves topical and sometimes systemic corticosteroids.This would bring Ayurvedic medicine more in line with Greek humorism but the notion of a fourth dosha did not gain general acceptance.HRT Protective These results should not automatically open the door for women to take HRT to protect their memory because the researchers looked at only aspect of health over the lifespan said Dr.


  18 september 2015 om 13:49
  JeryNek

  In the far back corner I could see hundreds of cradles stacked up against the wall.New York Random HouseIt gives us a sense of belonging and selfesteem but it may come at a cost if used too much. levitra generique orodispersible Whats the right number We really dont know.Anterior pituitary..Kaneshiro MD MHA Clinical Assistant Professor of Pediatrics University of Washington School of Medicine and Luc Jasmin MD PhD Department of Neurosurgery at CedarsSinai Medical Center Los Angeles and Department of Anatomy at UCSF San Francisco CA. online viagra Laparoscopy describes a group of procedures that are performed with a camera placed in the abdomen.Mice lacking adenosine deaminase which is necessary for the breakdown of adenosine showed priapic activity involving AB receptors Mi et al.Other options are oral cefixime ciprofloxacin or ofloxacin.There were a few exceptionsin Dorotea Bocchi succeeded her father to begin a year stint as Professor of RUSSIA HAD MORE WOMEN DOCTORS IN THAN ALL OF WESTERN EUROPE COMBINED Medicine and Philosophy at the University of Bolognabut by the th century the bar was in place at most European universities.It was invented by and named for a Greek physician Georgios Papanikolaou.J Sex MedBove. prix propecia paris This maneuver adds m to the height of the bar he can clear.In most experiments the stimulus is an exter nally applied voltage as shown in Fig.General characteristicsmedulla oblongata Part of the brain just above the spinal cord controls breathing heartbeat and the size of blood vessels nerve bers cross over here.b. where can i order 20 gm retin a tubes D.Men who reported perineal andor ejaculatory pain or discomfort and a total NIHCPSI pain score of or were considered as having prostatitislike symptoms.Complement levels are usually decreased.It involves removal of the lamina and spinous process.Goldstein I.Quick Hit ALT is primarily found in the liver.Patient should be admitted.She was wary of the germ theory of disease see pp. discount viagra Philadelphia Pa Saunders Elsevier chapDiagnostic paracentesis determines whether ascites is due to portal HTN or another process.The idea is to minimize any potential iatrogenic harm or harm thats caused by tests scans or side effects from medications.Scientists working in the eld of pharmacokinetics measure the rate of disappearance CANCER MEDICINE ONCOLOGY of drugs from the bloodstream and tissues.


  18 september 2015 om 21:10
  HectTier

  Strenuous exercise marathon running feverhematuria is generally harmless..calcium One of the mineral constituents of bone.whose medicine endured throughout the Middle Ages followed the Hippocratic trend although he tended to focus on major symptoms rather than overall conditions. buy generic cialis g.If a stressor occurs you believe its a really big deal primary appraisal and you dont have any resources to cope secondary appraisal then youre going to have a fairly robust stress response.Signi cantly modied DNA methylation patterns of host genes involved in immune processes were identied.D.A presumptive diagnosis can be made.Dyspepsia symptoms must be present for at least weeks to make the diagno sis of nonulcer dyspepsia. buy antabuse online discount b.A hemostat is a surgical clamp FigureQuick Hit complications of PSc Cholangiocarcinoma in up to to of patients Recurrent bouts of cholangi tis in about of patients Can progress to second ary biliary cirrhosis portal HTN and liver failure depressione.Folic acid supplementsejaculatory ductWhile climbing Drink plenty of fluids Avoid alcohol Eat regular meals high in carbohydrates You should avoid high altitudes if you have heart or lung disease.Health Solutions Ebix Inc. levitra 20mg tablets mfg gsk pleo many more pleomorphic Microscopic description of tumors that are composed of a variety of cells.metastasisQuick Hit Hereditary angioedema autosomal dominant condi tion caused by C esterase inhibitor deficiency char acterized by recurrent epi sodes of angioedema can be lifethreatening Quick Hit Angioedema usually resolves in a few days but can per sist longer in some cases.In Europe the number of strains of Neisseria gonorrhoeae the cause of the sexual infection gonorrheathat are resistant to the main antibiotic used to treat it doubled between andcom maintained by Zyrtac even mention some super allergens certain weeds and trees.These were often natural objects such as bones feathers crystals and furs. Isotretinoin Martin Seligman on cognitive models of bias risk taking depression and aggression.Yip P Middleton P Cyna AM Carlyle AV..When fecal matter becomes trapped in diverticula diverticulitis can occur. Cialis Basic neuroscience research is revealing that epi genetic processes play leading roles in generating the extraordinary structural and functional complexity of the nervous system.Causes The cause of this condition is usually unknown.There are other personality tests that are derived in other ways that arent quite so scientific although they may have a very long history behind them and a number of proponents.Bone marrow transplantation Chronic lymphocytic leukemia A.


  23 september 2015 om 18:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!