Alweer grens van 1 miljard internetgebruikers gepasseerd?

9 september 2007, 18:36

Alweer grens van 1 miljard internetgebruikers gepasseerd?Eerder deze week kreeg ik van diverse lezers de tip dat er wereldwijd 1 miljard internetgebruikers zouden zijn. Althans, dat schrijft NU.nl dat zich baseert op een ANP-bericht dat weer verwijst naar een woensdag gepubliceerd onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU), het VN-agentschap voor informatie- en communicatietechnologie.

Vreemd genoeg is op de website van ITU niets van dit onderzoek terug te vinden (of ik moet er overheen kijken) en is er eerder dit jaar ook al eens via het ANP geroepen dat er wereldwijd 1,25 miljard internetgebruikers zijn. Zouden ze bij het ANP dit soort cijfers wel eens controleren?

Zelf maak ik voor dit soort cijfers meestal gebruik van Internet World Stats waar op dit moment het totaal staat op 1,17 miljard internetgebruikers.

Interessanter uit het bericht zijn de schattingen voor het aantal telefoonaansluitingen. Eind 2006 zouden er bijna 4 miljard telefoonaansluitingen zijn. Het gaat dan om 1,2 miljard vaste en bijna 2,7 miljard mobiele aansluitingen. Meer dan 60 procent van de mobiele gebruikers leeft in ontwikkelingslanden en opkomende naties. Zo nam het aantal mobiele aansluitingen in China in het eerste kwartaal van 2007 met 87 miljoen en in India met 110 miljoen toe. Heeft iemand wellicht een goede bron om deze cijfers te controleren

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Evert Stobbe

  nationmaster.com wellicht?


  9 september 2007 om 18:57
  ewout@onedaycompany.nl

  Marco, ik heb hetzelfde geprobeerd vandaag en kwam er ook niet uit met het ITU. Verder kwam ik een artikel tegen dat zei dat al in 2005 we over het miljard heen waren gegaan.

  Laten we het er op houden dat het lastig te bepalen is, dat aantal werkelijke gebruikers.


  9 september 2007 om 20:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!