Viral Friday: Ego Leonard

10 augustus 2007, 06:45

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Ego Leonard. Het begon dinsdagochtend (7 augustus) als een groot mysterie. Een enorme legopop van 2,5 meter hoog lag op het strand van Zandvoort en niemand wist waar het vandaan kwam. Inmiddels hebben diverse kranten, Nederlandse- en internationale nieuwssites, weblogs, forums en sociale nieuwssites erover schreven.
Op plek 2, Nokia N81: 070829. Nokia zal op 29 augustus een persconferentie in London geven waarin ze een nieuwe dienst zal introduceren met de daarbij behorende toestellen, de Nokia N81 en N82. Om een hype hierom te creëren is de mysterieuze viral teaser site 070829.com gelanceerd.
De video Levi’s 501: Change maakt de top 3 deze week compleet. Jeans merk Levi’s heeft Bartle Bogle Hegarty twee versies van zijn nieuwe 501 jeans reclamespot laten ontwikkelen: Eén voor hetero’s en één voor homo’s.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!