Viral Friday: Simpsonize Me

27 juli 2007, 06:45

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Simpsonize Me. Crispin Porter + Bogusky (CP+B) en Burger King hebben samen een reeks zeer succesvolle virale marketingcampagnes op hun naam staan. Hun nieuwste campagne heet Simpsonize Me, onderdeel van BK’s nauwe samenwerking met The Simpsons Movie, die vandaag in Amerika in première gaat. De website ontving 3 dagen na de lancering al 16 miljoen hits en 700.000 foto’s werden ge-Simpsonized!
Op plek 2, Thriller. 1500 gevangenen in het Cebu Provincial Dentention and Rehabilitation Center op de Filippijnen spelen Michael Jackson’s beroemde Thriller video na. De video Alonso, Hamilton & Hakkinen maakt de top 3 deze week compleet. De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz heeft een hilarische commercial opgenomen met drie coureurs van het McLaren-Mercedes team: Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Mika Häkkinen.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

8 Reacties

  Rudi de Groot

  Proficiat Paul het is weer een zeer vermakelijke viral friday. Simpsonize me is een terechte nummer 1, hoewel er waarschijnlijk veel geld mee is gemoeid. Het filmpje ziet er perfect uit.


  27 juli 2007 om 07:53
  ronaldtervoert

  @mathijs: ik heb het Postbank-filmpje ook bekeken, ben er niet kapot van. Lang, weinig met zingende kinderen in een bus in de provincie en zeker dom als je vervolgens geen geld meer hebt ofzoiets….Daarnaast lijkt me deze ‘viral’ weinig virale potentie hebben als er geen mogelijk is deze door te sturen, of laat staan door te spoelen.


  27 juli 2007 om 08:38
  Mathijs Dordregter

  @Ronald: Je punt over de langdradigheid klopt inderdaad. Ik vind de combinatie internet en mobiel wel origineel (of zijn er meer van dit soort voorbeelden). Als je de film uit laat spelen verschijnt er wel een button voor een doorstuur mogelijkheid.


  27 juli 2007 om 09:49
  evroekel

  Toplijst, Paul! De combi van je toelichting en de goede video’s maken Viral Friday weer een genot om door te nemen.


  27 juli 2007 om 10:23
  Ronald ter Voert

  @mathijs: hmmm, toch net iets te vroeg mn drang om weg te klikken niet kunnen onderdrukken 😉


  27 juli 2007 om 10:30
  ehannink

  Paul ik heb weer een aantal leuke virals gezien. Dank.


  27 juli 2007 om 13:52
  Peter Davelaar

  Inderdaad weer een erg leuke lijst. Ik ben persoonlijk ook fan van The Simpsons, maar had deze nog niet gezien! Top 🙂


  27 juli 2007 om 14:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!