Zomertest : hoeveel media ga je gebruiken ?

20 juli 2007, 07:55

Het is officieel zomervakantie voor Nederland. Dat geldt dus ook voor internet- en mobiel Nederland.

En dat geeft een dilemma : je bent hier de hele dag bezig met bloggen, texten, IM-en, Skypen, posten, podcasten, online radio aan het luisteren en natuurlijk : Twitteren.

Maar dan : vakantie, partner, kids, rust – allemaal goede redenen om de media frenzy wat te bedaren. Maar gaat dat ook echt lukken ?

Kortom : hoeveel media neem je mee op vakantie ?

(P.S. : als je jezelf op social media-addiction wilt testen : check JaffeJuice. com

Ewout Wolff
Eigenaar bij Onedaycompany

Ewout Wolff kent het online marketing vak vanuit de praktijk: de afgelopen 20 jaar heeft hij ervaring opgedaan met bedenken en (vooral) realiseren van nieuwe online concepten. Als interim online marketing manager heeft hij gewerkt voor De Efteling, Philips, TomTom, Centraal Beheer, Freo, AXA, Alliander, Leasit, DLL en Auping.

Categorie
Tags

20 Reacties

  André Scholten

  Wanneer ik op vakantie ga, ga ik ook echt op vakantie. Dus 2 weken lang offline, zelfs mijn mobiel gaat alleen maar op gezette tijden aan voor noodgevallen.


  20 juli 2007 om 08:02
  nikao

  ik sluit me bij Andre aan; vakantie is vakantie dus ben ik niet (of nauwelijks) connected!


  20 juli 2007 om 08:21
  Roy Huiskes

  Wat een onzin om in je vakantie half gedwongen niet connected te zijn.


  20 juli 2007 om 08:26
  media

  Waar ik ook ben ik zal altijd connected zijn via mobiel. Het is wel zo dat ik de vakantieperiode minder online ben, minder vaak mijn email, feeds of tweets lees en zeker minder andere websites bezoek.


  20 juli 2007 om 08:42
  Daniel

  Ook bij mij gaat alles uit. Enige moment in het jaar om eens lekker een stapel boeken te lezen.

  @Roy, hoezo half gedwongen? Totaal vrijwillige keuze.


  20 juli 2007 om 08:43
  André Scholten

  @Roy: er zit niets gedwongens aan.

  Ik ben 6 tot 12 uur per dag online bezig met van alles en nogwat. En om daar even helemaal aan te ontsnappen ga ik totaal offline. Tijd voor het gezin, even je gedachten helemaal ergens anders. Dat levert mij de echte ontspanning en rust die ik zoek in een vakantie.


  20 juli 2007 om 08:49
  Roy Huiskes

  Als je alles thuislaat, dan is het zeker wel halfgedwongen offline, op het moment dat je toch iets online wilt vinden dan heb je jezelf daarin beperkt.

  Ik zit erg veel online, maar ik heb geen enkele moeite om niet online te zijn, echter als ik ‘vrij’ ben vind ik het nog steeds leuk om mijn online blogs te lezen etc.

  Dat je je telefoon moet uitzetten om ‘offline’ te zijn vind ik dan ook de grootst mogelijke kolder, maar goed, dat is vooral mijn mening 😉 Daarbij snap ik niet dat als je het zo leuk vind om boeken te lezen, waarom je je daarin moet beperken om dat vooral veel te doen in je vakantie…


  20 juli 2007 om 08:55
  Peter Bonjernoor

  Vakantie is vakantie. Vorige week geen computer aangeraakt, geen krant gelezen, geen TV gekeken, en mijn mobiel, die de hele week in een la in het appartement lag, alleen maar gebruikt om naar het thuisfront te bellen dat alles okay was.


  20 juli 2007 om 10:02
  arjan

  Op de hoogte blijven van de ‘dagelijkse ontwikkelingen’ zie ik niet als werk. Meer als een primaire behoefte. Dus ook op vakantie probeer ik zoveel mogelijk te volgen.


  20 juli 2007 om 10:10
  Victor Kuppers

  Heerlijk, de hele vakantie “not connected” zijn en zodoende tijd maken voor totaal andere zaken. Als ik thuiskom filter ik het belangrijkste er toch wel snel uit. En soms is het ook wel eens leuk om van iemand anders iets nieuws te horen. Of mag je soms na je vakantie niet zeggen “Nee, dat wist ik nog niet….waar heb je dat gelezen, gehoord, beleefd?”

  Ik schaam me er in ieder geval niet voor 😀


  20 juli 2007 om 10:31
  mvkranenburg

  @ Roy: met je verkeerde been uit bed gestapt? Toe aan vakantie? Maar hoe iedereen het ook viert, geniet er ervan.


  20 juli 2007 om 11:21
  Roy Huiskes

  @Martin, ik ben schijnbaar, samen met arjan, een van de weinige mensen die zijn werk echt heel leuk vind en collega’s heeft die snappen dat als ik vakantie heb niet de hele dag lastig gevallen hoef (let op, hoef, niet wil) te worden, echter als ze iets willen weten zal ik ze altijd helpen.

  Dat iedereen het hier als een noodzaak ziet om zich helemaal te ontkoppelen kan ik gewoonweg niet begrijpen. Helemaal niet als het gespekt gaat met dooddoeners eerste klas. Maar goed, iedereen moet inderdaad van zijn eigen vakantie genieten zoals hij of zij dat wil.

  Ook als dat betekend dat je je het liefst helemaal afsluit van de rest van de wereld, echter vraag ik me dan af als je dat zo leuk vind of je dan wel de juiste baan hebt genomen, maar ook dat is mijn eigen instelling en misschien zelfs wel levensvisie.


  20 juli 2007 om 11:33
  ewout@onedaycompany.nl

  Eerlijk is eerlijk : ik post dit artikel natuurlijk niet, als ik dit dilemma niet aan den lijve ervaar. Nee, ik vind het erg leuk om te internetten en meer. Maar ja : ik heb ervaren dat totaal ontkoppelen je opmerkzaam maakt voor hele nieuwe dingen. Dus niet goed/fout, maar meer : leuk en ook leuk/anders.

  Kortom : Ik ga voor de Complete Unplug.

  Beste teken of mij dit gelukt is : als ik terugkom op mijn werk en ik alle userid’s en passwords vergeten ben. ;-D


  20 juli 2007 om 12:25
  Marieke V

  Ben drie weken totaal uitgeplugd geweest. Nouja, één keer een internetcafé bezocht.

  Ik vind mijn werk heel erg leuk, daar ben ik dan ook heel veel mee bezig. Ook in mijn vrije tijd. Ik vind lezen (literatuur) ook heerlijk, maar daar kom ik moeilijk aan toe, kan de rust niet vinden. Tijdens de vakantie wel. Gewoon even een tijdje een andere mindset. Ik vind dat erg fijn.

  Maar toen ik thuis kwam was het eerste wat ik deed – na de poes aaien – de computer aanzetten.


  20 juli 2007 om 13:23
  Hayo van Tuinen

  Als kleine zelfstandige lees ik dagelijk mijn e-mail en reageer als het nodig is.

  Je kunt prima op vakantie zijn en toch 1 of 2 keer per dag kijken wat er gebeurt en of er actie moet worden ondernomen.

  Ik ben het met Roy eens dat er wat krampachtig wordt gedaan over online zijn op vakantie. Ik was erg blij dat een van de faciliteiten van mijn zomerhuisje in Tsjechië een internetverbinding is. (Mijn kinderen protesteerden hier ook niet tegen.)

  Je gebruikt waarschijnlijk ook nog wel een auto/electriciteit enz. op vakantie, dus waarom zou je dan niet meer op internet mogen om “te kunnen ontspannen”.


  20 juli 2007 om 14:12
  Jochem van L.

  Ik vind dat unpluggen ook onnodig, hoewel m’n werk niet naar m’n telefoon staat doorgeschakeld op vakantie en ik ook niet automatisch mail op haal (dat doe ik wel als ik een keertje zin heb om te werken). Maar belangrijke zaken komen gewoon door en als ik het nieuws of weer in Nederland wil weten, check ik ook gewoon nu.nl.

  Kortom: ik zorg ervoor dat ik niet aan het werk moet (tenzij het echt belangrijk is), maar aan het werk ga als ik zin heb (heb je nu eenmaal soms).


  20 juli 2007 om 14:36
  Ben Licher

  Als beginnend blogger blijf ik lekker bloggen, al heb ik wat voorraad voor dagen met minder inspiratie. Als ondernemer ben ik voor sommige klanten wel bereikbaar. Meestal storen ze me niet, maar voelen zich vereerd dat ik voor hen bereikbaar ben. Ik ga niet meer naar een vakantiehuisje waar geen draadloos internet is. In m’n vrije tijd heb ik tenminste eens de gelegenheid om te surfen, m’n reader leeg te lezen en nieuwe dingen te ontdekken en eens ergens een reactie achter te laten :-). geen gezin meer dat aandacht vraagt en een echtgenoot die net als ik met z’n laptop op schoot zit.


  20 juli 2007 om 16:06
  Ben Licher

  En om je vraag te beantwoorden: ik neem alle media mee.


  20 juli 2007 om 16:08
  caroline777

  Ik ga op vakantie en ik neem mee… de mobiel en de PDA (wil Word bij de hand hebben, coz you never know wat je onderweg tegenkomt). En ik zoek regelmatig een internetcafe op in den vreemde.


  20 juli 2007 om 18:31
  Annet

  Ik maak gebruik van het internet in het plaatselijke dorpshuis, maar krijg maandag internet dans la maison (wat zijn die fransen lui en traag). Verder is mobiel bellen helemaal niet zo duur en de PDA gebruiken we voor spelletjes only. De laptop uiteraard, ik zou niet zonder kunnen.

  Bonnes vacances! 😉


  21 juli 2007 om 08:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!