Jong Oranje brengt ode aan Tien

24 juni 2007, 09:10

Jong Oranje brengt ode aan TienTien’s laatste kunstje bleek een griffel waard. Het EK onder 21 had in Oranje de gedroomde finalist waardoor Tien bijna 3.4 miljoen kijkers tijdens de finale gisterenavond mocht verwelkomen. De durf van de Mol en consorten om groot in te zetten op een voorheen klein toernooi werd terecht beloond. Miljoenen liefhebbers hebben zich vermaakt met af en toe zeer goed voetbal van Europa’s grootste talenten fraai weergegeven in de producties van Eyeworks Sport dat heeft aangetoond ook mooie backstage sportcontent te kunnen maken. Het badinterview van Jan Joost van Gangelen met bondscoach Foppe de Haan bijvoorbeeld was niet alleen hilarisch maar bovenal mooie televisie.

Het EK onder 21 inmiddels staat na twee jaar pushen door de UEFA definitief op de internationale voetbalkaart. Maar dit grote succes heeft vooral voor het Nederlands voetbal een keerzijde want de royaal gevulde ruif met voetbaltalent zal de komende weken leeggeplukt worden door grote buitenlandse topclubs. Babel, Drenthe maar ook Zuiverloon en Richters staan bij het internationale gilde van makelaars, scouts en managers vet onderstreept in de notitieblokjes en zijn mogelijk komend seizoen al niet meer op Nederlandse velden te bewonderen.

Evenals Tien zelf trouwens want na weken van onderhandelen en procedureel voortschrijden zal men komende week eindelijk duidelijkheid kunnen verschaffen over de toekomst van de zender en het personeel. Na het succesvol verlopen EK onder 21 niet heel erg slecht getimed, immers het is beter te eindigen in euforie dan in depressie zal men hebben gedacht bij Talpa. Het einde van Tien werd derhalve ingeluid met een fraaie ode van Oranje aan de bijna twee jaar lang durende media-expeditie van John de Mol.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Kasper Katje

  Heb ik nu iets gemist of is de overwinning volgens jou een ode aan Tien?

  Persoonlijk was ik over het algemeen behoorlijk te spreken over de wedstrijdregistratie maar die van de sluitingceremonie was ronduit belabberd.

  Het badinterview was inderdaad prachtig en de speelse manier van achtergrondreportages ook zeer passend bij de sfeer rondom het gehele toernooi. En uiteraard was het een perfect podium voor het jonge talent.

  Nederland heeft een prima visitekaartje afgegeven en een sterke open sollicitatie ingeleverd voor het organiseren van een ‘groot’ EK of WK.


  24 juni 2007 om 12:04
  Pieter

  Ik blijf Tien maar slecht ontvangen, met klein beetje sneeuw door het beeld. Gelukkig was Oranje ook bij de Belgische zender te zien.


  24 juni 2007 om 15:07
  Boudewijn

  Evenals Tien zelf trouwens want na weken van onderhandelen en procedureel voortschrijden zal men komende week eindelijk duidelijkheid kunnen verschaffen over de toekomst van de zender en het personeel.

  Hoe weet je dat zo zeker? Men wist het 3 keer eerder hier ook al 100% zeker dat er binnen enkele dagen officieel melding van gemaakt ging worden… Maar tot nu toe nog steeds niet!

  De kans is waarschijnlijk klein, maar ik hoop nog steeds dat John de Mol gewoon een tweede zender gaat beginnen ipv opgaan in -herhaling-RTL


  24 juni 2007 om 16:38
  venturo

  @ Boudewijn, toch is het zo…:)


  24 juni 2007 om 17:22
  Bas van den Beld

  Het was ook weer goed dat je de wedstrijden in zijn geheel en live kon zien via het internet.

  Toch hou ik het gevoel dat Tien nooit een goede kans gekregen heeft, maar ik kan de vinger er niet op leggen waar dat aan ligt. Ze leken mij multimediaal gezien op de goede weg en vooruitlopend op anderen. Vraag me toch af of Nederland hier dan wel klaar voor is.


  24 juni 2007 om 18:54
  Mathijs

  @pieter: ik zeg: digitale televisie, bij mij maar 2 euro p.m. meer…

  @boudewijn, ik hoop het met je, maar (@albert) de geruchten zijn wel erg sterk rond ‘opgaan’ in RTL.

  Het is inderdaad mooi dat de Mol goed heeft ‘gegokt’ met deze opzet. Erg mooie tv, al vind ik Humberto wel een dikke slijmbal en werd (zelfs voor een Fries, ja internet en fries en SC Heerenveen fan ;-)) het gedoe over Foppe een beetje uitgemolken.


  24 juni 2007 om 19:37
  venturo

  Mathijs de RTL Group AG is een beursgenoteerd bedrijf, do I have to say more?


  24 juni 2007 om 21:05
  jeroen borst

  @albert:

  RTL Group is geen beursgenoteerde onderneming. Eigenaar Bertelsmann is een familiebedrijf met bijna 70% van de aandelen in handen van de familie Mohn.


  25 juni 2007 om 08:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!