Viral Friday: Paris in Jail

15 juni 2007, 06:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor OMovies.com. De kersverse oprichters Allan Murray en Sean Haines van OMovies.com, een productiemaatschappij gespecialiseerd in korte films, commercials en muziekvideo’s met een humoristisch tintje, scoren een enorme YouTube hit met hun eerste muziekvideo “Paris in Jail“, een parodie op de debuutsingle “Stars are blind” van de Amerikaanse society-beroemdheid. Op plek 2, Britain’s Got Talent. Televisiestation ITV zendt sinds 9 juni jl. met veel succes de talentenjacht “Britain’s Got Talent” uit, de Britse versie van de Amerikaanse televisiehit ‘America’s Got Talent’ van vorig met de 11-jarige Bianca Ryan als winnares. Ook in Groot-Brittannië treft bedenker Simon Cowell, die ook in de jury plaatsneemt, het nodige talent aan dat via YouTube ook op internet beland. Apple WWDC ’07 maakt de top 3 deze week compleet. Afgelopen dinsdag vond de jaarlijkse keynote van Apple’s CEO, Steve Jobs plaats in het Moscone West Center in San Francisco voor WWDC ’07. De keynote begon om 10.00 uur plaatselijke tijd, en startte met een hilarische nieuwe ‘Get a Mac’-reclame waarin de ‘PC-guy’ (John Hodgman) zich voordoet als Steve Jobs.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!