Payperpost: 28.000 deelnemende blogs

12 juni 2007, 03:37

Dat bloggen voor geld al lang niet meer “not done” is, blijkt wel uit de cijfers van PayPerPost.com, het bedrijf dat bloggers betaalt om over een artikel te schrijven. Deze week werd bekend dat het bedrijf 7 miljoen dollar heeft opgehaald, en dat er 28.000 weblogs actief meewerken aan betaald bloggen.

Het bedrijf heeft inmiddels al 10 miljoen dollar opgehaald, en wordt gewaardeerd op 25 miljoen. Investeerders zijn Draper Fisher Jurveston, Inflexion Partners en Village Ventures. De omzet van het bedrijf zal dit jaar stijgen naar 5 miljoen dollar, terwijl de verwachting is dat aan het einde van dit jaar meer dan 40.000 bloggers zullen deelnemen aan PayPerPost. Opmerkelijk is verder dat vooral de negatieve publiciteit die het bedrijf te verwerken kreeg, van onder meer Michael Arrington van Techcrunch, tot een enorme versnelling heeft geleid van deelnemende blogs.

In de VS lijkt daarmee definitief het betaald bloggen normaal te zijn geworden. In Nederland gebeurt dit slechts mondjesmaat. Blogads.nl heeft diverse succesvolle campages verzorgt, maar de aantallen die PayPerPost haalt, worden bij lange na niet gehaald. Daarbij speelt mee dat PayPerPost massawerk is, terwijl de campagnes van Blogads echt maatwerk zijn. (Bron: Hyped.nl)

Jeroen Bertrams
Investeerder en Digitaal Strateeg bij Zelfstandig

Jeroen is een actieve angel investeerder en adviseert bedrijven over online strategie. Misschien wel één van de eerste auteurs op Marketingfacts.nl. Eerste blog in 2006 (en dat artikel is inmiddels bijna 100.000 keer gelezen). Auteur van 9 boeken, waaronder "Succesvol investeren in startups" (2019), "Bedwing het monster social media" (2015), "Social Media Expert in een Week" (2012/2013), "Online Marketing Expert in een Week" (2012) en "Online Marketing: strategie & tactiek" (2010).

Categorie
Tags

3 Reacties

  ehannink

  Bevestigt ook nog eens de stelling “No such thing as bad PR” (Guy Kawasaki).


  12 juni 2007 om 04:27
  ehannink

  Er zijn in NL ook best wel bloggers die willen meewerken aan Pay-per-post artikelen. Taalgebied is mega veel kleiner (NL vs EN) dus investering in software voor de uitvoering in NL vraagt meer lef 🙂

  Zou je gebruik kunnen maken van Pay-per-post, reviewme.com of text-link-ads software? mmm


  12 juni 2007 om 04:31
  Luc van Poelje

  Pay Per Post / CPP / Cost per Post…

  Hoort er natuurlijk helemaal bij en is het naief en/of hypocriet te menen dat dit ‘not done’ is. TV en tijdschriften werken al jaren zo.

  Wie met bereik wil er voor me bloggen? ;-P


  12 juni 2007 om 09:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!