Viral Friday: What You Know About Math?

4 mei 2007, 09:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor What You Know About Math?. Het filmpje van Ethan Gilbert en Aaron Flack, twee seniors op Fayetteville-Manlius, werd door de YouTube editors uitgekozen voor de “featured rubriek” op de homepage. De video, die op 28 maart j.l. op de populaire video uitwisselingsdienst verscheen is inmiddels 1.244.228 keer bekeken, voorzien van 8.316 comments en 10.000x als favoriet gebookmarked. De melodie, die in het nummer wordt gebruikt is van de artiest T.I. met What You Know about That. Op plek 2, Text-Your-Own Adventures of Spider-Man. De sketch comedy group The Late Night Players, uit Boston Massachusetts, geeft YouTubers de mogelijkheid om de afloop van de volgende video te bepalen door middel van SMS. Men kan kiezen uit “wins”, “loses”, “evil” of “random”. Het duet tussen Celine Dion en een virtuele Elvis, tijdens het tweedaagse benefiet evenement “Idol Gives Back” maakt de Top 3 deze week compleet. De video, die middels video-editing en rotoscope technologie tot stand is gekomen zorgde voor de nodige buzz in de blogosfeer.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

6 Reacties

  evroekel

  Ja die omschrijvingen miste ik al. Dat is nu juist het leuke van de viral fridays een toplijstje van virals met een toelichting die het geheel plaats in een campagne, ontwikkeling etc.


  4 mei 2007 om 12:07
  martinm

  Moet helaas bekenen dat ik de Viral Friday deze week zwaar vond tegenvallen. 10/10 Youtube video’s waarbij soms de link met marketing volledig ontbreekt.

  Volgens mij is een Youtube top10 niet echt de bedoeling toch?

  Meld dit omdat ik ergens een beetje baal. Ik vind de ViralFriday als idee namelijk SUPER en iets dat echt een traditie moet worden. Hier op het werk kunnen we vaak de hele week niet wachten tot het weer Viral Friday is!

  Maar goed. Volgende week beter? 😉


  4 mei 2007 om 12:31
  KJ

  Misschien is een Viral Friday top 5 een idee.


  4 mei 2007 om 16:39
  marbles

  @KJ Ik wil graag dat jij ze achter elkaar monteert. Die vijf.


  4 mei 2007 om 21:33
  Michael

  Misschien een polletje erbij en de uitslag de week erna melden? Vervolgens de topper en runner-up van de maand? En dan, helemaal over de hele gaan we nu: de Marcomviral van het Jaar!

  Leuk hoor, die virals bekijken hier op vrijdag. Zitten er een paar zwakke bij, geeft niks. Doorgaan, graag (maar 5 is ook voldoende=nog scherper selecteren).


  5 mei 2007 om 09:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!