AOL start affiliate netwerk?

AOL start affiliate netwerk?
, Daisycon

In navolging van Google las ik zonet op Planet.nl dat AOL met haar onderdeel Advertising.com naar Nederland komt met een systeem voor betaling naar resultaat. Op Planet vertelt directeur Joost Hagesteijn, voorheen directeur van Yahoo Search Marketing, dat het momenteel gesprekken met zusterbedrijven voert over samenwerking en het binnen een maand de eerste klanten hoopt te verwelkomen.

Deze klanten kiezen dan voor het AdLearn systeem waarmee Advertising.com groot geworden is. Met dit systeem meet Advertising.com het resultaat van webreclame. Immers, na kijken (betaling per 1.000 views) volgt klikken (betaling per klik of CPC, zoals Google), maar Advertising.com gaat verder met betaling naar resultaat ofwel ‘cost per acquisition’ (CPA).

Een week geleden werd bekend dat het bod dat AOL op TradeDoubler heeft gedaan heeft ingetrokken. AOL heeft nu dus maar snel besloten het dan maar zelf op te zetten. Kortom, er zit veel concurrentie aan te komen voor de affiliate netwerken zoals Affiliates.nl, M4N en TradeDoubler...


Delen

0
0


Er zijn 7 reacties op dit artikel

 • Gaat druk worden in Affiliateland op deze manier.. misschien tijd voor ons om eens iets te gaan doen met ons domein affiliatebedrijven.nl ;-)

  geplaatst op
 • Zozo, twee artikelen over affiliatemarketing op een dag! :) Precies Stijn, zet de TV maar uit en ga aan de slag :P

  geplaatst op
 • Ik ben al benaderd door Joost Hagesteijn en wist er dus al van maar ook dit klinkt zeer veelbelovend en weer een stap extra in de goed richting.

  geplaatst op
 • Eh... ik snap het even niet meer.
  Google komt met cost per action-model en Advertising.com met cost per acquisition? Is dat niet gewoon hetzelfde?

  Overigens lijken de kansen van een nieuwe speler veelbelovend, zo laat Quigo in The States zien.

  geplaatst op
 • Tuurlijk is dat het zelfde, misschien heeft de 1 iets meer mogelijkheden dan de ander maar veel verschil maakt het niet.

  Leuk dat er concurrentie komt, maar ik denk dat er sowieso al genoeg was. De laatste echte aanwinst in NL is Zanox geweest, en met alle respect naar deze jongens die het redelijk goed doen is het geen concurrent geworden voor de gevestigde orde. En dat terwijl ze uit ervaring van hun moeder bedrijf kunnen putten.

  Nog even en dan heeft AdPepper haar affiliate systeem ook online (www.webgains.nl) en dan is deze branch weer een concurrent rijker.

  Ik vraag me af wanneer de consolidatie slag komt want: Iedereen maakt winst, de websites hebben posities ingenomen en de marges staan onder druk. Mijn mening is dat het nooit lang kan duren voor een aantal mooie verkopen plaats vinden.

  geplaatst op
 • Ook ik ben benaderd door Advertising.com. Maar ik ben altijd een beetje terughoudend als het om affiliate-marketing gaat.

  Als iemand ervaringen heeft bij dit bedrijf, dan hoor ik het graag!

  geplaatst op
 • Ik denk dat de markt met de komst van dergelijke grote partijen als Google en AOL zich verder zal professionaliseren. Dit zijn in de toekomst wellicht serieuze concurenten en niet partijen als Tradetracker, die een soap maken omtrend een kleine zaak.

  Ik ben i.i.g. benieuwd!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.