Australische handelsdelegatie komt breedband bekijken

19 februari 2007, 11:05

Van 11 tot 14 maart komt er een handelsdelegatie uit Australie en Nieuw Zeeland naar Nederland. De delegatieleden zijn afgevaardigden van de overheid, internet- en telecombedrijven. Projecten als het Amsterdamse CityNet, AMS-IX and the Almere Grid staan op de agenda. Australie zal dit jaar 2,72 miljard euro verspijkeren aan aan telecom infrastructure; de overheid zal ca 0,55 miljard euro investeren in breedband. Daarnaast lanceren steden als Sidney en Brisbane hun eigen breedbandplannen. De delegatie komt niet alleen om te luisteren naar verslagen over geslaagde projecten op het gebied van breedbandinfrastructuur in Nederland en van hardware, maar delegatieleden zijn ook geïnteresseerd in breedbanddiensten. Behalve kansen voor technische bedrijven zijn er ook kansen voor Nederlandse aanbieders van breedbanddiensten.

Ik zal zelf aanwezig zijn bij de ronde tafeldiscussie en daarover een posting schrijven. Deze Australia-New Zealand-Netherlands Roundtable zal plaatsvinden op 13 maaart in Amsterdam. Voor het programma zie budde.com.au. Voor meer informatie kun je contact opnemen met {encode=”fred@kappetijn.com” title=”fred@kappetijn.com”}.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!